28.04.2017 — 12:55

Валерій Олійник провів зустріч із керівниками закладів профтехосвіти м.Хмельницького

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Валерій Олійник провів зустріч із керівниками закладів профтехосвіти м.Хмельницького. Основне питання, що обговорювалося на зустрічі – можливість передачі закладів з державної власності в комунальну форму. Зокрема, керівники висловлювати стурбованість щодо долі ПТНЗ у випадку передачі майна на баланс міської ради.

Валерій Олійник запевнив, що як у Міністерстві освіти і науки України, так і в обласні державній адміністрації щодо цього питання існує єдина чітка позиція. Такі заклади можуть бути передані на баланс виключно як цілісний майновий комплекс із збереженням профільного спрямування.

ТакожВалерій Цезарович наголосив, що  мова на разі може вестися лише про передачу на баланс області, адже згідно законодавства має бут
и розроблена та затверджена стратегія розвитку профтехосвіти. Зараз така стратегія розроблена на рівні області, тому в сучасних реаліях єдиним можливим варіантом може розглядатися лише передача ПТНЗ на обласному рівні.

Заступник облдержадміністрації запевнив, що обласне керівництво  зацікавлене у подальшому розвитку профтехосвіти, тому професійно-технічні навчальні заклади можуть і надалі розраховувати на всебічну підтримку як Департаменту освіти і науки, так і особисто голови облдержадміністрації Олександра Корнійчука.