28.04.2017 — 12:44

Внесення змін до обласного бюджету на 2017 рік

Про внесення змін до обласного бюджету на 2017 рік доповів директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Сергій Пенюшкевич під час розширеного засідання колегії обласної державної адміністрації.

Зміни стосуються саме включення в дохідну та видаткову частину бюджету 50 відсотків суми перевиконання загального обсягу щомісячних показників надходжень митних платежів  по області та направлення їх на здійснення заходів в рамках проведення експерименту з розвитку автомобільних доріг загального користування.

Відповідно до пункту 33 розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України та  постанови Кабінету Міністрів України від 16.09.2015р. №726 «Про проведення експерименту з фінансового забезпечення здійснення заходів з розвитку автомобільних доріг загального користування в усіх областях та м.Києві, а також дорожньої інфраструктури у м.Києві» 50 відсотків суми перевиконання загального обсягу щомісячних показників надходжень митних платежів  по області  у 2017 році будуть спрямовуватись до спеціального фонду обласного бюджету та направлятись на розвиток  автомобільних доріг загального користування.

Відтак, Хмельницька митниця ДФС обрахувала свої можливості і листом від 09.04.2017 року надала облдержадміністрації суму очікуваних надходжень коштів до обласного бюджету – 269,0 млн. гривень, але як уточнив Сергій Адамович, це не означає, що така сума точно поступить до обласного бюджету, адже все буде залежати від виконання планів Хмельницькою митницею та в цілому по Україні з визначенням питомої ваги області в загальних поступленних митних платежів до державного бюджету.

Також, в дохідну та видаткову частину обласного бюджету включено субвенцію з державного бюджету на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження” в сумі 4 654,4 тис. грн. відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 12 квітня 2017 року №260.

В загальному на область з державного бюджету виділено 15 650,5 тис. грн. Також, з метою надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами, ми розподіляємо між районами і містами області раніше сконцентровану в обласному бюджеті субвенцію із держбюджету в сумі 5259,7 тис.грн.

Крім вищевказаного до обласного бюджету також включено  субвенцію з бюджету м. Хмельницький,  в сумі 300,0 тис. гривень для проведення поточного ремонту приміщень відділень (200,0 тис.грн.) та ремонту системи водовідведення і водопостачання (100,0 тис.грн.) міської інфекційної лікарні.

В проект рішення також включено перерозподіл  цільових коштів медичної субвенції, яка вже запланована в обласному бюджеті, між  місцевими бюджетами області. В Україні, як і в області зокрема, реалізовується пілотний проект щодо запровадження державного регулювання цін на препарати інсуліну. З метою раціональної організації забезпечення хворих інсулінами та проведення відшкодування вартості медикаментів аптечним закладам пропонується залишок цільових коштів  в сумі 13 017,0 тис.грн. розподілити між місцевими бюджетами області відповідно до кількості інсулінозалежних хворих.