28.04.2017 — 14:30

Хмельницькою обласною службою зайнятості визначено стратегічні завдання до кінця 2017 року

27 квітня у Хмельницькому обласному центрі зайнятості відбулась нарада за участю заступника голови облдержадміністрації Валерія Олійника, головного інспектора Управління  Держпраці у Хмельницькій області Юрія Борисюка, керівного складу обласного та базових центрів зайнятості – «Про підсумки роботи Хмельницької обласної служби зайнятості у І кварталі 2017 року та визначення основних пріоритетних напрямів діяльності Хмельницької обласної служби зайнятості до кінця 2017 року».

Директор обласного центру зайнятості Сергій Черешня, відкриваючи нараду зауважив, що протягом січня – березня 2017 року Хмельницька обласна служба зайнятості продовжила системну роботу щодо надання соціальних послуг населенню та роботодавцям, працюючи в правовому полі законодавства про зайнятість та  дотримуючись норм законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття.

«Так, за сприянням служби зайнятості у І кварталі  цього року  знайшли роботу  понад 5,5тисяч осіб, що  майже на 17% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Із них, близько 4 тис. – безробітні, що майже на 7% більше.  Досягнуто зменшення  терміну пошуку  роботи до 99 днів, в порівняні з 113. Цьому сприяла активна співпраця з роботодавцями, покращення загальної економічної ситуації на ринку праці області, запровадження сучасних підходів до обслуговування незайнятого населення та роботодавців.

Протягом січня – березня кількість роботодавців, які в пошуках працівників звернулися за допомогою до служби зайнятості  збільшилась на  32% і становила  2,6 тис.,  при цьому  кількість вакансій збільшилась  на 40% і становила 9.0 тис.. Найактивніше спрацювали Хмельницький та Кам’янець  – Подільський міські центри зайнятості, Старокостянтинівський міськрайонний центр зайнятості, Городоцький, Дунаєвецький, Кам’янець – Подільський районні центри зайнятості» – зазначив С.Черешня.

Під час наради заступник голови облдержадміністрації Валерій Олійник окреслив  основні завдання на 2017 рікв контексті проведення в державі реформи децентралізації. Посадовець нагадав, що впродовж останніх двох років в нашій області відбулися вибори у 26 ОТГ, в результаті чого було об’єднано 41,2% громад, що в кількісному виразі становить 249 громад з 605 запланованих.

«Серед позитивних напрацювань обласної служби зайнятості є підготовка кадрів, спрямована на подолання дисбалансу між попитом та пропозицією робочої сили, та підвищення конкурентоспроможності громадян на ринку праці.  Професійне навчання пройшли понад 2.6 тис. безробітних, що майже на 6% більше аналогічного періоду минулого року. Найбільше відсотково та в натуральному вимірі відбулося збільшення цього показника, в Волочиському, Дунаєвецькому, Кам’янець – Подільському, Чемеровецькому районних центрах зайнятості, Хмельницькому та Кам’янець – Подільському міських центрах зайнятості» – розповів С.Черешня.

Директор ОЦЗ Сергій Черешня поставив перед керівним складом обласного та базових центрів зайнятості стратегічні завдання на 2017 рік, а саме: забезпечення системної та якісної роботи з роботодавцями спрямованої на задоволення їх кадрових потреб, в тому числі шляхом підготовки кадрів та компенсації ЄСВ; підвищення якості вакансій та стимулювання до створення нових робочих місць; забезпечення адресного надання соціальних послуг безробітним та сприяння у працевлаштуванні шукачів роботи; сприяння працевлаштуванню соціально – незахищених верств населення, особливо,   учасників АТО, осіб з інвалідністю; підвищення професійної компетенції фахівців обласної служби зайнятості, ефективне використання в обслуговуванні клієнтів новітніх технологій.

Підводячи підсумки наради Сергій Черешня зауважив, що обласна служба зайнятості, як невід’ємна складова системи соціального захисту країни  оперативно реагує на виклики сьогодення, гнучко та ефективно впроваджує нові шляхи розв’язання  найгостріших проблем ринку праці. Для формування конкурентоспроможного ринку праці регіону служба зайнятості постійно веде і буде продовжувати конструктивний діалог з владою, роботодавцями та соціальними партнерами.

На завершення директор Хмельницького ОЦЗ подякував за підтримку та співпрацю місцевим органам влади та соціальним партнерам, фахівцям обласної служби зайнятості за роботу, високий рівень професіоналізму та нагородив перехідним Прапором «Кращого колектива обласної служби зайнятості» Хмельницький міський центр зайнятості.

 

 Інформацію підготував відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ

Довідки за тел.: 65-74-18, 65-74-15(відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ)