28.04.2017 — 16:38

Виїзне засідання комісії ТЕБ і НС в м. Ізяслав

28 квітня під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Володимира Кальніченка в м. Ізяслав проведено виїзне засідання комісії ТЕБ і НС облдержадміністрації з питань запобігання виникненню пожеж в екосистемах протягом 2017 року та профілактики і попередження загибелі та травмування людей від нещасних випадків невиробничого характеру, на базі ДП «Ізяславське лісове господарство».

В засіданні комісії взяли участь: начальник управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Євген Данилюк, перший заступник начальника головного управління ДСНС України в області, полковник служби цивільного захисту Дмитро Бондар, в.о. начальника Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства Павло Золотий, генеральний директор об’єднання «Хмельницькоблагроліс» Іван Волівоць, представники Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області, керівники державних та комунальних лісокористувачів.

Під час наради розглядалися питання про стан виконання попередніх рішень щодо здійснення заходів з попередження виникненню пожеж та оперативного реагування комунальними лісокористувачами, про результати оглядів готовності місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, лісокористувачів щодо стану готовності до протипожежного захисту лісів і сільгоспугідь у весняно-літній пожежонебезпечний період 2017 року, стан готовності державних та комунальних лісогосподарських підприємств до весняно-літнього пожежонебезпечного періоду 2017 року, здійснення профілактичних заходів з попередження надзвичайних ситуацій та екологічного забруднення в пожежонебезпечний період 2017 року та стан проведення заходів щодо попередження та недопущення загибелі та травмування людей від нещасних випадків невиробничого характеру.

Було проведено огляд сил і засобів лісокористувачів Шепетівського, Ізяславського та Славутського районів (пристосована техніка, ранцові оприскувачі, радіостанції тощо) та практичні заняття на тему: «Організація виконання протипожежних заходів в лісових масивах» та практичне відпрацювання питання з гасіння умовної пожежі на території лісових насаджень ДП «Ізяславське лісове господарство».

У заключному слові Володимир Кальніченко зазначив, що дуже гостро стоїть питання забезпеченості пожежною та пристосованою технікою, протипожежним інвентарем в комунальних лісогосподарських підприємствах районних та сільських рад.

Також посадовець наголосив на необхідності прийняття відповідних рішень та невідкладній їх реалізації з метою попередити загибель та травмування людей, та не допустити пожеж лісового фонду.