28.04.2017 — 18:09

Відбулася відеоконференція з  питань впливу погодних умов квітня на стан сільськогосподарських культур та хід проведення комплексу весняно-польових робіт

28 квітня під головуванням директора Департаменту землеробства та технічної політики в АПК Володимира Топчія  відбулася відеоконференція з питань впливу погодних умов квітня на стан сільськогосподарських культур та хід проведення комплексу весняно – польових робіт.

Від Хмельниччини у відеоконференції взяли участь директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олег Омелянюк, заступник директора Вадим Конончук, директор ХДСГДС НААН Віктор Молдован, представник ПАТ «Аграрний фонд» в Хмельницькій області Андрій Янчук, представник Хмельницької філії «ДПЗКУ» Василь Тарасів.

В ході відеоконференції обговорювалися питання про стан посіву та підживлення озимих культур, посіву ранніх ярих зернових та зернобобових культур в цілому по Україні та в розрізі областей, а також про забезпечення матеріально-технічними ресурсами для проведення комплексу весняно-польових робіт.

Також окремо були заслухані інформації щодо підготовки та проведення комплексу весняно-польових робіт від представників усіх областей України .

Як повідомляє Олег Омелянюк, на Хмельниччині станом на 28.02.2017 року по всіх категоріях господарств області підготовлено грунту під посів ярих культур на площі – 562,9 тис. га. Посів ранніх зернових та зернобобових культур завершено на площі 100,1 тис. га. Продовжується посів кукурудзи на зерно з прогнозованої площі – 174,8 тис. га, посіяно на площі 108,2 тис. га (62 %). Соняшнику з прогнозованої площі – 121,9 тис. га, посіяно на площі – 114,7 тис. га (94 %). Сої з прогнозованої площі – 211,4 тис. га, посіяно на площі – 39,0 тис. га (18 %).

За інформацією Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації