03.05.2017 — 09:41

ІНФОРМАЦІЯ про діляльність Північно-західної інспекції з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання на території Хмельницької області у І кварталі 2017 року

У відповідності до постанови Кабінет) Міністрів України від 08.06.2016 року № 358 Північно-західна державна інспекція з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання України була ліквідована, як юридична особа публічного права, у грудні 2016 року.

З січня 2017 року реалізацію державної політики у сфері використання ядерної енергії на території Хмельницької області здійснює міжрегіональний територіальний орган Державної інспекції ядерного регулювання України Північно-західна інспекція з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання (Північно-західна Інспекція).

У 1-му кварталі 2017 року Північно-західною Інспекцією було отримано від суб’єктів господарської діяльності Хмельницької області 4 заяви щодо здійснення дозвільних процедур – на отримання та внесення змін до ліцензій на провадження окремих видів діяльності у сфері використання ядерної енергії (використання джерел іонізуючого випромінювання – ДІВ).

За результатами розгляду поданих заяв Державною інспекцією ядерного регулювання України були прийняті рішення, щодо:

  1. Внесення змін до ліцензій наступних ліцензіатів:

Міської поліклініки № 1 (м. Кам’янець-Подільський);

Волочиської центральної районної лікарні;

Фізичної особи-підприсмця Довганя Олега Анатолійовича.

  1. Переоформлено ліцензію у зв’язку із реорганізацією ліцензію Комунального медичного закладу Нетішинської міської ради «Спеціалізована медико-санітарна частина м. Нетішин».

У напрямку здійснення державного нагляду за дотриманням суб’єктами господарчої діяльності вимог ядерної та радіаційної безпеки та умов ліцензій при провадженні діяльності з використання ДІВ. Північно-західною Інспекцією у 1-му кварталі 2017 року було проведено планову інспекційну перевірку Відокремленого підрозділу «Хмельницька АЕС» Державного підприємства «НАЕК «Енергоатом».

За результатами наглядового заходу було складено акт інспекційної перевірки, яким підтверджено забезпечення ліцензіатом дотримання вимог ядерної і радіаційної безпеки, а також умов ліцензії при провадженні діяльності з використання ДІВ.

У 1-му кварталі 2017 року було проведено реєстрацію у Державному регістрі ДІВ 5 одиниць ДІВ промислового та медичного призначення, що використовуються при проведені неруйнівного контролю та у дентальній та діагностичній радіології.

Протягом 1-го кварталу 2017 року порушень ядерної та радіаційної безпеки при провадженні діяльності з використання ДІВ суб’єктами Хмельницької області, які б призвели або могли призвести до несанкціонованого опромінення або радіоактивного забруднення навколишнього природного середовища. > 1 кварталі 2017 року не виявлено.