19.02.2016 — 11:46

Вперше з робочим візитом на Хмельниччині голова Держпраці України Роман Чернега

Revko0735

Державна служба України з питань праці – це центральний орган виконавчої влади, який утворився шляхом злиття Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки і Державної інспекції з питань праці.

З метою донесення основних завдань та напрямків діяльності Державної служби і новоствореного Управління у Хмельницькій області та налагодження співпраці з обласною владою стосовно поліпшення взаємодії з наглядовим органом та стану охорони праці на теренах Хмельниччини, 19 лютого відбулась зустріч Голови Державної служби України з питань праці Романа Чернеги з керівництвом області.

Участь у зустрічі взяли заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Кальніченко, голова обласної ради Михайло Загородний, начальник Управління Держпраці у Хмельницькій області Олексій Глушаков, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

Роман Чернега наголосив, що лише конструктивний соціальний діалог роботодавців та державної структури – єдиний шлях до зменшення рівня виробничого травматизму та смертності на роботі. Він запевнив учасників зібрання в тому, що Держпраці України не є каральним органом і у своїй діяльності ставить акцент на проведення превентивної роботи, здійснюючи роз’яснювальну та аудиторську функцію. Лише у випадках виявлення факторів реальної загрози життю та здоров’ю працівників вживатимуться більш жорсткі методи впливу.Revko0734

Також зазначив Роман Чернега, що одним із пріоритетних напрямків діяльності Державної служби України є налагодження міжнародної співпраці та адаптація нормативно-правової бази у відповідності до європейських вимог.

Володимир Кальніченко та Михайло Загородний висловили сподівання і готовність до плідної співпраці задля захисту працюючих від недобросовісних роботодавців. «Ми сьогодні повинні не лише вирішувати проблемні ситуації, що складаються у полі охорони праці, але (і це є основним завданням) попередити їх виникнення», – наголосив Володимир Ілліч.

На завершення зустрічі усі бажаючі мали нагоду поставити голові Держпраці запитання, після чого він продовжив своє перебування в області, відвідавши обласний телеканал та підприємство «Новатор» Державного концерну «Укроборонпром».

 

М. Калина