18.02.2016 — 12:35

МОЗ України разом з міжнародними партнерами презентували проект підтримки реформ в охороні здоров’я

скачанные файлы17 лютого директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Яків Цуглевич взяв участь у нараді, яка відбулась в м. Києві. На нараді був представлений проект «Сприяння ефективному врядуванню в системі охорони здоров’я», головною метою якого є покращення стану здоров’я, фінансового захисту, благополуччя, рівноправного доступу та задоволеності медичними послугами населення України, особливо найбільш уразливих груп.

Даний проект реалізуватиметься Міністерством охорони здоров’я України за кошти надані Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) та Швейцарською Конфедерацією. Він триває з грудня 2015 до листопада 2019 року. Для сприяння процесу реформування системи охорони здоров’я МОЗ створить Центр реформ системи охорони здоров’я, який буде стратегічно спрямовувати цей процес в Україні, і працюватиме за технічної підтримки ВООЗ.

«Реформування системи охорони здоров’я – складний і багатогранний процес, до якого мають бути залучені Міністерство охорони здоров’я України як лідер процесу, але також й інші урядові інституції, Парламент тощо. І тільки співпраця та координація всіх зацікавлених сторін зможе сприяти тому, щоб реформи в Україні відбулися. Ми дякуємо ВООЗ та Швейцарському Бюро співробітництва за підтримку Міністерства на шляху здійснення фундаментальних змін в охороні здоров’я на благо українців», – наголосив Міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі.

Очікується, що після завершення проекту будуть досягнуті такі цілі :

-Міністерство охорони здоров’я України буде направляти, координувати і ефективно управляти системою охорони здоров’я в Україні;

-впровадження реформи охорони здоров’я буде спиратися на науково обґрунтований процес розробки та втілення політики;

– Міністерство охорони здоров’я України буде мати інституційну спроможність регулювати і надавати якісні комплексні послуги з охорони здоров’я, котрі відображають та задовольняють потреби пацієнтів і будуть орієнтовані на результат.

Проект також буде пов’язаний із поточними заходами щодо готовності та реагування на надзвичайні ситуації, які ВООЗ впроваджує в Україні. Проект буде доповнювати поточні ініціативи, направлені на життєво важливі заходи для досягнення довгострокового впливу на систему охорони здоров’я в Україні.

І. Коханець

За матеріалами прес-служби МОЗ України