18.02.2016 — 18:15

Відкриття палатного корпусу з дитячим відділенням та дитячою консультацією в Дунаєвецької ЦРЛ

SAM_518918 лютого в Дунаєвецькому районі відбулась важлива подія – було урочисто відкрито палатний корпус з дитячим відділенням та дитячою консультацією Дунаєвецької центральної районної лікарні.

На урочистий захід завітали перший заступник голови обласної державної адміністрації Василь Процюк, голова обласної ради Михайло Загородний, директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Яків Цуглевич, народний депутат України Андрій Шинькович, керівництво Дунаєвецького району, голови суміжних райдержадміністрацій, об’єднаних територіальних громад, керівники сільгосппідприємств, установ, підприємств та організацій району, медичний персонал та громадськість міста.

IMGP7829Необхідність завершення будівництва палатного корпусу була зумовлена потребою в покращенні лікування дитячого населення району, в зв’язку з тим, що дитяче відділення центральної районної лікарні знаходилось в старому непридатному приміщенні для лікування хворих дітей, а в дитячій консультації – недостатня кількість кабінетів для прийому дітей.

Із насправді визначною подією – завершенням великої справи, що стала спільною для всієї громади району, в цей день на адресу лікарів та жителів Дунаєвеччини лунали слова привітань від обласного та районного керівництва, запрошених гостей свята.

SAM_5190Під час урочистостей Василь Васильович нагородив відзнакою обласної державної адміністрації головного лікаря Дунаєвецької центральної районної лікарні Володимира Крупка за багаторічну сумлінну працю, вагомий внесок у справу охорони здоров’я та з нагоди відкриття палатного корпусу.

Крім цього, Михайло Загородний вручив почесні грамоти обласної ради директору ПП «Вектор-М» Віктору Куриляку та директору ТОВ «Архітектоніка» В’ячеславу Громову.

Після завершення урочистої церемонії відкриття усі бажаючі мали можливість оглянути приміщення нового палатного корпусу у якому розміщені дитяче відділення, дитяча консультація, терапевтичне відділення та адміністрація Дунаєвецької ЦРЛ.

SAM_5203 2Завершення будівництва палатного корпусу з дитячим відділенням та дитячою консультацією було насправді надзвичайно актуальним для району, його реалізація безперечно забезпечить значний соціальний ефект.

Довідково:

Будівництво палатного корпусу з дитячим відділенням та дитячою консультацією Дунаєвецької ЦРЛ розпочиналося ще в 1991 році. За 1992 рік на будівництво об’єкта було витрачено 2081,623 тис. грн., в подальшому будівництво було припинено.

Роботи на об’єкті було відновлено в 2010 році, основна частина будівництва здійснювалася за кошти державного бюджету. Загальна вартість об’єкта станом на 12.09.2012 року складала 18 млн. 254 тис. грн.

Станом на 1.01.2015 року фактично було виконано робіт на суму 11 368,877 тис. грн. і незавершене будівництво становило 7 512,768 тис. грн.

В травні 2015 року на виконання листа Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства щодо надання переліку інвестиційних програм або проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися у 2015 році за рахунок державного фонду регіонального розвитку, райдержадміністрацією однозначно було визначено включити проект “Продовження будівництва палатного корпусу з дитячим відділенням та дитячою консультацією Дунаєвецької ЦРЛ”.

Всього на 01.01.2016 року фактичні витрати на будівництво склали 19501,9 тис.грн.

Дунаєвецька ЦРЛ отримала поліпшену матеріально-технічну базу з покращеними умовами перебування дітей та дорослих на стаціонарному лікуванні та медичному амбулаторному обслуговуванні дитячого населення району потужністю 60 ліжок: 30 педіатричних та 30 терапевтичних ліжок та 100 відвідувань в зміну площею 4314 кв.м.

І. Коханець

За матеріалами Дунаєвецької РДА