19.02.2016 — 14:17

В області на високому рівні забезпечено роботу щодо реалізації делегованих повноважень з надання адміністративних послуг

IMG_0728

18 лютого заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Кальніченко взяв участь у загальнодержавній селекторній нараді під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка.

Під час наради обговорили питання реалізації делегованих повноважень щодо надання адміністративних послуг з питань державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, а також державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень органами місцевого самоврядування та місцевими державними адміністраціями.

Також йшлося про вжиття заходів з урегулювання ситуації, що склалася з міжнародними автомобільними перевезеннями вантажів внаслідок дій Російської Федерації.

Головуючий акцентував увагу на постійній співпраці обласної влади з об’єднаними територіальними громадами. «Сьогодні в деяких регіонах країни помітною стає тенденція до самоусування обласної влади від справ, які стосуються об’єднаних територіальних громад. Це не є правильним, адже вони сьогодні потребують фахової підтримки», – наголосив Геннадій Григорович.

Проте, основним питанням порядку денного наради, стало питання недостатньої роботи в регіонах по реалізації делегованих повноважень з надання адміністративних послуг.

Міністр юстиції України Павло Петренко наголосив, що послуги реєстрації мають бути максимально наближені до людей, тож ці функції виконуватимуть ЦНАПи на місцях, БТІ, державні та приватні нотаріуси.IMG_0729

Міністр відзначив Хмельницьку область як таку, що має найкращий показник по країні щодо виконання своєчасної передачі функцій з державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень. «Одразу видно, що керівництво Хмельницької області тримає на особистому контролі зазначене питання», – прокоментував Павло Петренко.

Нагадаємо, що в області заповнено 79,0% посад державних реєстраторів бізнесу, 58,0% посад державних реєстраторів речових прав. 8 з 20-ти райдержадміністрацій передбачили по 3 посади державних реєстраторів, інші – по 2 посади. В містах обласного значення – від 3-х до 6-ти посад, в обласному центрі – 14 посад.

58,0% місцевих органів державної влади отримали доступ до державного реєстру бізнесу, 50,0% – до державного реєстру нерухомості.

Три райдержадміністрації та один виконком міської ради (місто обласного значення) 05-08 лютого 2016 року направили листи до Міністерства юстиції України.

Процедуру передачі повноважень з питань державної реєстрації в області планується завершити до 15 березня 2016 року.

 

 

М. Калина