19.02.2016 — 17:30

Відкриття меморіальної дошки Герою Небесної Сотні Олександру Подригуну

 

IMG_103620 лютого вся країна буде відзначати другу річницю подій на Майдані. Два роки тому у серці нашої держави лилася кров й гинули люди, які не бажали миритися з свавіллям олігархів, не бажали ставати покірними рабами.

Серед списку героїв є мешканець Білогірського району – Подригун Олександр Володимирович, який народився 23 січня 1972 року у селі Залужжя. 21 лютого 2014 року був жорстоко побитий, внаслідок чого отримав важк тілесні ушкодження.  Був шпиталізований до однієї з київських лікарень, де і помер 23 лютого 2014 року. Похований у рідному селі.

Напередодні Дня пам’яті Героїв Небесної сотні в селі Залужжя відбулося відкриття меморіальної дошки О. Подригуну, що розміщена на фасаді школи де колись навчався герой.IMG_1136

Участь у відкритті пам’ятної дошки взяли: перший заступник голови облдержадміністрації Василь Процюк, голова райдержадміністрації Роман Муляр, учасники АТО, представники духовенства, педагоги, учні школи та не байдужі односельчани.

У своїй промові Василь Васильович наголосив на значущості подвигів героїв Небесної сотні та українських воїнів на Сході для новітньої історії України. Їх самопожертва та героїзм повинні стати прикладом для всіх наступних поколінь.IMG_1057

Мати героя Галина Миколаївна подякувала всім присутнім за вшанування пам’яті її  сина й висловила співчуття всім матерям сини, яких загинули захищаючи Україну.

Благочинний Білогірського округу Української Православної Церкви отець Олександр відслужив поминальний молебень та здійснив освячення пам’ятної дошки, а всі присутні вшанували пам’ять всіх невинно убієнних під час подій Революції Гідності хвилиною мовчання.

Після завершення церемонії відкриття меморіальної дошки Василь Васильович та Роман Петрович відвідали сільське кладовище, де поклали квіти до могили героя.

І. Коханець

За матеріалами Білогірської РДА