21.05.2017 — 13:16

Кам’янець розпочав святкування Дня міста

З нагоди свята до міста над Смотричем завітали сотні гостей, серед яких  14 офіційних делегацій з-закордону та різних куточків України, три мистецьких колективи-учасники фестивалю “Острів семи скарбів” із Польщі, Литви та Сербії. Цикл заходів, присвячених Дню міста розпочала урочиста сесія міської ради, на яку завітали депутати міської ради, представники області, виконавчого комітету,  громадськості, родини загиблих учасників АТО.

З вітальним словом до присутніх звернулися міський голова Кам’янець-Подільського Михайло Сімашкевич, народний депутат України Володимир Мельниченко, т.в.о. першого заступника голови облдержадміністрації Олег Гуменний, голова районної державної адміністрації Василь Сукач.

Після офіційних промов, мер Кам’янця приймав вітання від представників делегацій з Польщі, Литви, Латвії, Словаччини, Сербії та українських гостей з міст-сусідів.

Також в рамках заходів до Дня міста відбулося урочисте відкриття унікальної експозиції – Музей мініатюр “Замки України”. До цього часу впродовж декількох тижнів, він працював у тестовому режимі.

Урочисто стрічку перерізали міський голова Михайло Сімашкевич, т.в.о. першого заступника голови облдержадміністрації Олег Гуменний та власне ініціатор проекту Євген Ненашев.

Відвідувачі музею під відкритим небом, що розташувався на Вірменському бастіоні мають можливість побачити 14 замків, які є найпопулярнішими в Україні, оцінити їхню архітектуру та стиль. Щоправда, виконані вони в зменшеній формі проте навіть міні-копії дають змогу оцінити всі деталі, витонченість і особливість кожного із замків.

В музеї представлено архітектурні пам’ятки різних регіонів країни: Поділля, Галичини, Закарпаття, Причорномор’я. Серед них середньовічні оборонні споруди, зокрема Кам’янець-Подільська фортеця, Хотинська фортеця, замок “Паланок”, фортеця “Аккерман”, а також аристократичні палаци у замковому стилі – закарпатський замок Шенборнів, Леськовський палац Даховських і замок Попова у Василівці. До того ж, на території чудово облаштовано ландшафтний дизайн.

Працювали над маленькими архітектурними пам’ятками України не один місяць майстри з Києва, а власне авторами проекту виступають Євген Ненашев та Олексій Смольський.