20.02.2016 — 14:35

Вічна пам’ять загиблим Героям, які віддали життя за Україну

 

IMG_075320 лютого – не просто ще один день в історії незалежної України. Це день, коли вся держава вшановує подвиг учасників Революції гідності та увічнює пам’ять Героїв Небесної Сотні.

Тож сьогодні, на майдані Незалежності міста Хмельницького, за участю керівництва області та міста, учасників Революції гідності, громадськості відбулись обласні заходи з метою вшанування тих, хто протягом лютого місяця 2014 року віддав життя за Україну вільну і демократичну.

На початку мітингу-реквієм учасники згадали поіменно кожного з Небесної Сотні, після чого під час хвилини мовчання схилили у жалобі голови перед звитягою Героїв. Також свою шану загиблим присутні могли висловити, поклавши до меморіальної дошки пам’яті Гароїв Небесної Сотні та героїв АТО корзини та квіти.

proc2«Ми не повинні забувати наших Героїв, а навпаки – зробити все можливе для продовження та зміцнення демократії, прав та свобод людини», – наголосив у своїй промові перший заступник голови обласної державної адміністрації Василь Процюк.gimn

Завершились меморіальні заходи спільною молитвою за полеглих активістів та мирне майбутнє України.