22.05.2017 — 11:50

Обговорено стан та перспективи соціально-економічного розвитку Старокостянтинівщини

Згідно графіку проведення виїзних нарад щодо розгляду поточного стану, проблем та перспектив соціально-економічного розвитку районів області Департаментом економічного розвитку, промисловості та інфраструктури Хмельницької облдержадміністрації 18 травня 2017 року проведено виїзну нараду у Старокостянтинівському районі.

У нараді прийняли участь голова районної державної адміністрації Сергій Фесун, заступник голови районної державної адміністрації Олег Борикін, начальник відділу економічного аналізу управління економічного розвитку Департаменту Оксана Чайковська, головний спеціаліст відділу зовнішньоекономічної діяльності та міжнародного співробітництва управління економічного розвитку Департаменту Надія Чорна, головний спеціаліст відділу з питань розвитку підприємництва та регуляторної політики управління з питань розвитку підприємництва та споживчого ринку Департаменту Інна Остап’юк, головний спеціаліст відділу розвитку промисловості управління промисловості та інфраструктури Департаменту Євген Поплавський.

Представники Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації разом із заступником голови Старокостянтинівської районної державної адміністрації Олегом Борикіним відвідали ТОВ “Старокостянтинівська меблева фабрика” с.Пашківці, сонячну та гідро електростанції у с.Коржівка та с.Самчики.

На зустрічі з очільниками вищевказаних об’єктів обговорювалися питання про основні здобутки (нові технологічні процеси, модернізація виробництва, створення нових робочих місць), прогнози діяльності та проблемні питання подальшого розвитку.

На ТОВ “Старокостянтинівська меблева фабрика” функціонують технологічні лінії по виробництву корпусних меблів з ДСП, фасадів до меблів з МДФ, а також виготовляються м’які меблі. Налагоджено лінії поставок продукції на експорт до країн Прибалтики та Фінляндії.

Зовнішньоекономічною асоціацією “Новосвіт” заплановано будівництво сонячних електростанцій потужністю 1 МВт. у селах Вишнопіль, Северини, Писарівка Старокостянтинівського району. Проводиться виготовлення технічної документації.

Під час підведення підсумків наради відзначено, що Старокостянтинівщина є перспективним регіоном, обговорено стан та перспективи соціально-економічного розвитку, окреслено напрямки подальшої роботи щодо залучення інвестицій в економіку району.