24.05.2017 — 15:23

Хмельницькі юніорки повернулися додому з медалями

Протягом трьох днів, з 19 по 22 травня, в Житомирі пройшов відкритий весняний чемпіонат України з велоспорту на шосе. Загалом з усієї України приїхало близько 112 спортсменів, юніорів та юніорок. Наші спортсменки привезли додому шість золотих, одну срібну і чотири бронзових медалі.

У перший день змагань проходила індивідуальна гонка на час на 10 кілометрів, траса була рівнина, така ж траса передбачається на чемпіонаті Європи в 2017 році.

Кращою з наших дівчат-юніорок була Вікторія Ярошенко, вона зайняла друге місце в індивідуальній гонці на час . Четвертою на цій дистанції була Еліна Гусельникова, 7 місце зайняла Дарина Беляк, 11 Ірина Лазурко і 12 місце Анастасія Калашник.

Завдяки цим результатам юніорська збірна Хмельницької області в загальному заліку є першими.

Наступного дня у груповій гонці Ірина Лазурко фінішувала тільки дванадцятою. Відтак, юніорки не попали  в трійку кращих і посіли 5 місце.

21  травня розіграли медалі чемпіонату України  у гонці-критеріум. В складі вже з 5 спортсменок команда Хмельницької області боролася у цій дисципліні та у командному заліку дівчата  посіли третє місце.

Тренують спортсменів тренери Довгополої Тамарі Іванівні, Вікторій та Віталія Кондрут з Хмельницького.

Варто зазначити, що змагання відбулися за активного сприяння управління молоді та спорту Хмельницької облдержадміністрації.