29.05.2017 — 16:15

Наповнення обласного бюджету за рахунок розмитнення товарів дозволить якісніше та всеохоплююче забезпечити ремонт доріг Хмельниччини

Саме з обговорення даного питання сьогодні, 29 травня, під керівництвом голови обласної державної адміністрації Олександра Корнійчука та за участю відповідних галузевих підрозділів відбулась нарада з суб’єктами господарювання області.

Наразі на Хмельниччині триває експеримент по співпраці митниці та органів виконавчої влади по індикативному показнику, згідно з яким 50 відсотків суми перевиконання загального обсягу щомісячних надходжень митних платежів будуть перераховуватись до спеціального фонду обласних бюджетів та направлятися на ремонт автомобільних доріг загального користування.

«На початок поточного року ми планували отримати від експерименту 170 млн. гривень, але поспілкувалися з представниками бізнес-середовища, роз’яснили суть експерименту і більшість дали згоду розмитнювати товари не у сусідів, а на Хмельницькій митниці, тому очікуємо збільшити надходження ще на 100 млн. гривень,» – зазначив Олександр Олександрович.

Очільник області запевнив присутніх представників бізнес-спільноти, що у разі виникнення будь-яких питань, чи проблем з розмитненням товару допомагатиме вирішити їх.

Так, впродовж 5 місяців вдалось накопичити 51 млн. гривень митних доходів, що на 30 млн більше за попередні розрахунки.

Присутні обговорили актуальне питання щодо спрямування коштів на ремонт доріг, та які ділянки дороги будуть фінансуватися, чи співфінансуватися за рахунок відрахувань за перевиконання митних платежів.

Надаючи роз’яснення з вищезазначеного, начальник служби автомобільних доріг у Хмельницькій області Петро Гнидюк виокремив першочергові ділянки дроги, які будуть відремонтовані. Зокрема це: м.Дунаївці (об’їзна) – 11 км, Житомир – Чернівці («Тещин язик») – 5,5 км, Старокостянтинів – Шепетівка – Нетішин (вздовж кордну області) – 194 км, ділянка дороги Біла-Церква – Кременець (з залученням часткового кредитного фінансування).

Варто відмітити, що траса Голосків – Меджибіж фінансуватиметься за кошти Європейського банку.

Крім цього, ще є значна кількість доріг, на яких заплановано часткове відновлення дорожнього покриття.