02.06.2017 — 09:22

Відбувся районний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-спортивної патріотичної гри  «СОКІЛ» («ДЖУРА»)

В період із 29 травня по 03 червня 2017 року під час першої зміни оздоровчого туристсько–краєзнавчого наметового табору «Січ» відбувся  районний етап Всеукраїнської дитячо – юнацької військово – патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Цього року у випробування гри «Сокіл» («Джура») зустрілися  козацькі рої Великорадогощанської ЗОШ І-ІІ ст. «Січ», Плужненського НВК»ЗОШ І-ІІІ ст., гімназія» ім.Р.Й.Бортника  «Плужненські патріоти», Новосільської ЗОШ І-ІІІ ст. «Січовики», Ізяславського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.№5 ім.О.Онищука, гімназія» «Юнь Поділля», Кунівської ЗОШ І-ІІІ ст. «Соколята», щоб показати свої уміння, навички, готовність захищати свою Вітчизну, пропагувати здоровий спосіб життя засобами патріотичного і військово – спортивного виховання.

31 травня 2017 року, другий день гри на «Січі», був насиченим на події. В цей же день до табору «Січ»  завітав Джозеф Рейнольдс Вільямс, волонтер з міста Бірмінгем Великої Британії. Джозеф є учасником програми  GoCamp (участь іноземних волонтерів в пришкільних мовних таборах для 60 000 дітей з усіх регіонів України), який працює із учнями в мовному таборі «Бригантина», що діє на абазі Ізяславського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. №5ім.О.Онищука, гімназія».  Вчитель англійської мови Ізяславського НВК №5 Наталія Бабійчук, допомогла поспілкуватися із учасниками змагань та таборувань, дізнатися йому про історію та традиції Великорадогощанського січового товариства, поспілкуватися із наставниками і учасниками гри,  поділитися своїми враженнями.

До програми районного етапу гри увійшли змагання з таких видів: стройова підготовка «Впоряд» та виконання маршової пісні, «Відун» (вікторина з історії України, збройних сил та історії козацтва), квест з елементами теренової гри, під час якого учасники мали знайти бойовий прапор, продемонструвати вміння орієнтуватися за допомогою топографічної карти, комунікативні навички в екстремальних умовах.

Учасники гри вміло справляються із своїми завданнями дякуючи своїм наставникам Миколі Мельнику, Володмиру Слобоженюку, Олексію Завальнюку, Олегу Чепелюку та усім працівникам табору «Січ». Під керівництвом  вчителя предмету «Захист Вітчизни» Кунівської ЗОШ І-ІІІ ст. Леоніда  Карчевського учасники гри продемонстрували свою вправність у стрільбі з пневматичної гвинтівки з положення лежачи по своїх мішенях.   Всі  учасники гри показали справжній вишкіл на витримку,  вправність    на етапі козацько-туристична «Смуга перешкод».

Наставником рою Великорадогощанської ЗОШ І-ІІІ ст. Миколою Мельником, осавулом, фізкульторганізатором етапів районної гри, для учасників таборування та змагань було проведено майстер – клас з боротьби навхрест, «лава на лаву», «вершник». Учасники дізналися про традиційні козацькі забави. Кожний бажаючий мав можливість спробувати  ходити босоніж по розпеченому вугіллю, що допомагає загартувати та зміцнити дух і отримати позитивний заряд енергії. Спробували свої сили у цьому випробуванні  як учасники гри так і їх наставники.

Начальник табору «Січ» Надія Гаврилюк, запросила усіх учасників гри, гостей пригоститися святковим короваєм та  заспівати українських пісень біля дружнього таборового вогнища.

Випробування триватимуть і  01 та 02 червня. Команда, яка переможе захищатиме честь району в період із 12 по 16 червня 2017 року під час обласного етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-спортивної патріотичної гри Українського козацтва «Сокіл» («Джура»), який пройде  в лісовому масиві поблизу с. Самчики Староконстянтинівського району.

Побажаємо нашим джурам достойно виступити на обласних змаганнях та повернутися з перемогою.

За матеріалами Ізяславської РДА