15.02.2017 — 10:21

Урядова делегація України взяла участь у захисті восьмої періодичної доповіді України про виконання Конвенції ООН про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок

14 лютого 2016 року у м. Женеві відбулася 66-та сесія Комітету з ліквідації усіх форм дискримінації щодо жінок, на якій було розглянуто захист восьмої періодичної доповіді України про виконання Конвенції Організації Об’єднаних Націй про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок, ратифікованої Україною 12 березня 1981 року.

У захисті доповіді взяла участь урядова делегація України на чолі із заступником Міністра соціальної політики України Наталією Федорович та представники громадських організацій, які готували альтернативні звіти по виконанню Конвенції.

Документ підготовлено з урахуванням Керівних принципів подання доповідей Комітету з ліквідації дискримінації щодо жінок, а також Заключних зауважень та рекомендацій Комітету ООН з ліквідації дискримінації щодо жінок за підсумками розгляду шостої і сьомої об’єднаної доповіді України з оглядом на збройний конфлікт на Сході України.

Було поінформовано членів Комітету ООН з ліквідації всіх форм дискримінації про законодавчі, судові та інші заходи, вжиті Україною для виконання положень Конвенції, та досягнутий прогрес у цьому напрямі.

При цьому урядова делегація України зосередила увагу на питаннях рівності і недискримінації, подолання ґендерних стереотипів, протидії торгівлі людьми, політичного й громадського життя, участі в роботі на міжнародному рівні, освіти, зайнятості, охорони здоров’я жінок, що проживають у сільській місцевості, доступу до правосуддя.