21.06.2017 — 10:59

Юрій Бирка відповідав на запитання мешканців області

З метою покращення зв’язку між владою та громадськістю керівництво облдержадміністрації регулярно проводить “гарячі” телефонні лінії “Запитай у влади”, де будь-який мешканець області  має можливість задати запитання, що його хвилюють.

20 червня на питання подолян відповідав т.в.о. заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації Юрій Бирка.

На “гарячу” лінію надійшов 1 дзвінок. Мешканець с.Песець, що у Новоушицькому районі, поскаржився на дії місцевого фермерського господарства. За словами чоловіка, цим господарством в межах населеного пункту було здійснено обробку посівів агрохімікатами. При цьому обробка здійснювалася трактором. Невдовзі після цього у дитини заявника почалися серйозні проблеми  зі здоров’ям. Лікарі стверджують, що в організмі дитини присутні токсини.

Вислухавши звернення, Юрій Ігорович пообіцяв, що відповідним структурним підрозділам облдержадміністрації буде надано доручення щодо з’ясування причин такої ситуації. Також він одразу зателефонував до Новоушицької райдержадміністрації, доручивши негайно здійснити комісійний виїзд до села, де мешкає заявник, щоб розібратися з ситуацією на місці.

Окрім того Юрій Бирка відповів на питання журналістів, що були присутні на “гарячій лінії”. Представники ЗМІ цікавились, яку роботу проводять в облдержадміністрації для забезпечення контролю за вирубкою лісів. Посадовець окреслив основні напрямки цієї роботи, зокрема, зазначив, що це питання перебуває на особистому контролі голови облдержадміністрації Олександра Корнійчука.

Як зазначив Юрій Ігорович, заходи, що вживалися для зупинки незаконної вирубки деревини та випалювання деревного вугілля,  поступово дають результати. На разі, продаж всієї деревини відбувається через аукціонні торги. У планах керівництва – навести лад із лісами та лісосмугами, що перебувають у комунальній власності окремих господарств області. Облдержадміністрація ініціюватиме створення єдиного комунального підприємства на теренах області, яке буде відповідати за комунальні ліси.