15.03.2017 — 16:23

10 березня 2017 року презентовано дорожню карту розвитку відкритих даних в Україні на 2017 рік

Відкриття державних даних у спеціальних форматах – це сучасний інструмент підвищення прозорості органів влади і якості прийняття управлінських рішень. На базі відкритих даних розвиваються успішні суспільно важливі та комерційні проекти.

Минулого року в Україні було запроваджено єдиний державний веб-портал відкритих даних data.gov.ua, відкрито для громадян та бізнесу єдиний державний реєстр фізичних та юридичних осіб, реєстр платників податків на додану вартість та інші пріоритетні набори даних, а в жовтні Україна офіційно приєдналася до міжнародної Хартії відкритих даних, яка задає стандарти відкритості держави у сучасному світі.

Дорожня карта – це комплексний план дій Уряду з імплементації шести принципів міжнародної Хартії та розвитку відкритих даних в Україні на 2017 рік, розроблений за результатами публічних консультацій з представниками бізнес-спільнот, громадського сектору та органів влади.

Дорожня карта підготовлена Державним агентством з питань електронного урядування України за підтримки проекту “Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах”, що фінансується USAID/UKAID та виконується у партнерстві Фондом Євразія та Фондом Східна Європа.

Документ містить 6 розділів, 21 підрозділ та 59 завдань.

Ознайомитися з Дорожньою картою можна за посиланням: https://www.dknii.gov.ua/sites/default/files/roadmaptext.pdf

За матеріалами Державного агентства з питань електронного урядування України