27.06.2017 — 14:24

Відбулась нарада по створенню та виробничій діяльності обслуговуючих сільськогосподарських кооперативів

22 червня в Городоцькому районі відбулась обласна нарада по створенню та виробничій діяльності обслуговуючих сільськогосподарських кооперативів.

В роботі наради взяли участь директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олег Омелянюк,  заступники голів райдержадміністрацій з питань агропромислового розвитку, начальників управлінь (відділів) агропромислового розвитку райдержадміністрацій та зацікавлені особи у створенні сільськогосподарських кооперативів (СОК).

Учасники зібрання познайомились з роботою обслуговуючих кооперативів Городоцького району, СОК «Перспектива К» с. Курівка та СОК «Купинчанка» с. Купин.

Обміном досвіду про роботу кооперативу поділились керівник СОК «Радодар» с. Радісне Красилівського району Галина Болюх,  про роботу кооперативу «Перспектива плюс» с. Сивки Білогірського району розказав Анатолій Лобода.

Підвів підсумки наради директор Департаменту Олег Омелянюк, який сказав, що проведення такої важливої наради є на часі, адже  господарствами населення виробляється понад 13% до загального вало­вого збору зерна, питома вага господарств населення у зібраному врожаї кар­топлі становить 99%, овочів – 98%, плодів – 90 відсотків. За словами Олега Тимофійовича, саме завдяки домо­господарствам область на 155% забезпечено плодами та ягодами, на 130% овочами, майже у три разів  більше до потреби виробляється картоплі. Із загального обсягу виробленого молока 74% припадає на приватний сектор, 56% м’яса виробляється саме у домогосподарствах.

За матеріалами Департаменту АПР