03.07.2017 — 09:34

Відбулася он-лайн нарада з Мінрегіоном

30 червня під головуванням заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лева Парцхаладзе відбулася всеукраїнська селекторна нарада.

Від Хмельниччини участь в нараді взяли заступник голови облдержадміністрації Валерій Олійник, начальник управління регіонального розвитку та будівництва облдержадміністрації Олексій Дьома, представники окремих структурних підрозділів облдержадміністрації.

Під час наради обговорено питання щодо стану реалізації у 2017 році проектів по створенню у школах України нового освітнього простору, у тому числі, про узгодження ескізів оформлення фасадів та внутрішнього дизайну шкіл, які реалізуються в рамках Концепції нового освітнього простору; про стан опрацювання питань створення у 2017 році сучасних центрів надання адміністративних послуг,амбулаторій та центрів безпеки, а також щодо складання мапи проектів по НОП, ЦНАПи, Центри Безпеки, Амбулаторії та складання графіку робочих зустрічей керівництва Мінрегіону та облдержадміністрацій щодо зазначених питань.

Як зазначив Лев Парцхаладзе, Мінрегіон активно працює над реалізацією 4-х важливих соціальних проектів у громадах: центрів безпеки, сучасних ЦНАП-ів, амбулаторій та Нового Освітнього Простору в українських школах. Заступник Міністра нагадав, що Мінрегіон спільно з іншими міністерствами та відомствами розробив усі стандарти та рекомендації і готовий ділитися цією інформацією для створення таких проектів.

Також на онлайн-нараді обговорили стан просування проектів, які реалізуються за рахунок фінансування з Державного фонду регіонального розвитку, а також створення безбар’єрного простору.

На завершення було заслухано інформацію від регіонів щодо роботи по реалізації цих соціальних проектів на місцях.

Валерій Олійник повідомив, що на Хмельниччині робота по впровадженню згаданих проектів триває. Зокрема, в рамках реалізації проекту НОП в області відбудеться модернізація трьох шкіл: у Чемерівцях, Судилкові (Шепетівський р-н) та Староостянтинові. На це заплановано спрямувати 9 млн. грн.

Також Валерій Цезарович зазначив, що в області функціонують 26 ЦНАПів. Ще 6 ЦНАПів в об’єднаних територіальних громадах області планується створити на кошти проекту U-LEAD.