03.07.2017 — 11:11

У Буковелі пройшов чемпіонат України з велоспорту на шосе

Традиційно по всій Європі в останню декаду червня проходять національні чемпіонати з велоспорту. Україна, звісно, також не відступає від цієї традиції і з 20 по 25 червня в Буковелі, Івано-Франківської області пройшов чемпіонат країни.

Програма першого дня була вельми насиченою. Першими на старт індивідуальної гонки з роздільним стартом на 18 кілометрів вийшли жінки.

Першою в цій дисципліні була Євгенія Висоцька з Одеси. Друге місце зайняла наша Хмельничанка Анна Соловей, яка родом з Хмельницького, але в даний момент виступає за Львівську область. Кращою по жінках з Хмельницької області була Радіонова Христина вона зайняла 9 місце. Загалом у командному заліку наші жінки посіли п’яте місце.

Слідом за жінками ту ж дистанцію проходили і юніори. На старт вийшло 60 учасників. Наші юніори в командному заліку посіли восьме місце.

 

22 червня пройшла індивідуальна гонка у юніорок. Наша збірна команда області в цей день принесла 3 медалі на дистанції в 12 кілометрів була Вероніка Шуть, 7 місце Біляк Дарина, 8 місце Калашник Анастасія, 9 місце Вікторія Лазурко, 12 місце Еліна Гусельникова.

По підсумку в індивідуальній гонці наші дівчата в складі з шести юніорок зайняли 2 місце в командному заліку. (Шуть Вероніка, Беляк Дарина, Калашник Анастасія, Лазурко Вікторія, Гусельникова Еліна і Ярошенко Вікторія).

У груповий гонці у юніорів 3 місце зайняла Вероніка Шуть (ДЮСШ) – тренер Мамчур В.В, 4 місце Анастасія Калашник (ДЮСШ) – тренер Кондрут.В.В, 6 місце Вікторія Лазурко (ДЮСШ) – тренер Кондрут.В.В, 7 місце Юлія Калинюк (ШВСМ) – тренер Черчик. М.С, 8 місце Дарина Беляк (ДЮСШ) – тренер Кондрут.В.В, 10 місце Вікторія Пархомюк (ШВСМ) – тренер Морозова З.М.,11 місце Вікторія Ярошенко (ДЮСШ) – тренер Кондрут.В.І, в 12 кращих юніорок хмельницької області увійшли відразу сім спортсменок.

У командному заліку 2 місце зайняли  дівчата в  складі Ярошенко Вікторії, Лазурко Вікторії, Беляк Дарини та Калашник Анастасії. Третє місце зайняла так само Хмельницька команда в складі Шуть Вероніки, Калинюк Юлії та Пархомюк Вікторії.

Ми вітаємо наших спортсменів.