06.07.2017 — 10:07

Лев Парцхаладзе: головам ОТГ необхідно активізувати роботу з підготовки проектів, які пропонуються для фінансування на розвиток соціальної сфери  

З метою підвищення якості підготовки проектів, що фінансуються за рахунок коштів субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад під головуванням заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лева Парцхаладзе відбулася всеукраїнська селекторна нарада. До участі у селекторі були запрошенні основні ключові працівники Міністерства, які протягом наради надавали консультації в питаннях будівництва, реконструкції та капітального ремонту об’єктів, які пропонуються для фінансування.

Перед початком всеукраїнської селекторної наради перший заступник голови адміністрації Володимир Кальніченко провів нараду з головами об’єднаних територіальних громад стосовно питань надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури ОТГ.

Протягом наради присутні обговорили перелік проблемних питання, які виникають перед Мінрегіоном щодо освоєння даних коштів.

Також Володимир Ілліч відмітив, що наразі серед усіх ОТГ, тільки Дунаєвецька міська об’єднана територіальна громада подала на розгляд свої проекти, які відповідали вказаним вимогам, та Волочиська ОТГ, але у зв’язку з зауваженнями проекти повернуто на доопрацювання.

Відтак, Володимир Кальніченко заслухав кожного з голів ОТГ, аби ті розповіли на якому етапі наразі знаходяться проекти та коли вони будуть подані на розгляд до управління регіонального розвитку та будівництва облдержадміністрації для узгодження.

“На сьогодні не все зроблено головами ОТГ для використання даних коштів. Тому необхідно провести усі необхідні процедури для затвердження проектів, аби вчасно освоїти всі кошти і не допустити повернення їх в бюджет, як трапилося минулого року”, – наголосив посадовець.

У ході всеукраїнської селекторної наради, Лев Парцхаладзе вкотре зазначив, що пріоритетними завданнями Міністерства є реалізація 4-х важливих соціальних проектів у громадах, а саме: центрів безпеки, амбулаторій, сучасних ЦНАП-ів та Нового Освітнього Простору в українських школах.

До прикладу Мінрегіон продемонстрував учасникам селектору яким має бути фасад та благоустрій вищевказаних соціальних проектів.

“Наше завдання – створити кращу школу із кращою освітою, кращий ЦНАП, кращий Центр безпеки і кращу амбулаторію в об’єднаній територіальній громаді. Якщо сьогодні ми зробимо вдалий початок, то вже через рік-два матимемо хороші результати”, – сказав заступник Міністра.

Відтак, високопосадовець закликав голів об’єднаних територіальних громад активізувати роботу з підготовки проектів.

На завершення було обговорено проблемні питання, що виникають у роботі по впровадженню вищезазначених проектів.