26.02.2016 — 16:08

Семінар-навчання з аграріями Дунаєвецького району

SAM_528826 лютого 2016 року в Дунаєвецькому районі відбувся семінар-навчання з керівниками та спеціалістами с/г підприємств Дунаєвеччини з питання проведення комплексу весняно-польових робіт у 2016 році при складних погодніх та економічних умовах.

У науково-практичному семінарі взяли участь заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Кальніченко, директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Валерій Будзінський, науковий консультант, кандидат сільськогосподарських наук Микола Сучек, представники департаменту агропромислового розвитку та сільськогосподарських підприємств району.

Про хід сільськогосподарських робіт в агропромисловому комплексі Хмельницької області інформував Валерій Будзінський та охарактеризував загальний стан посіву озимих культур по області та загальний відсоток площ на яких здійснено їх підживлення станом на 26 лютого 2016 року.

Крім цього, надано інформацію про матеріально-технічне забезпечення господарств Хмельниччини для проведення комплексу весняно-польових робіт у 2016 році, в тому числі міндобривами, засобами захисту рослин та пальним.

Особливу увагу аграріїв на зміни в оподаткуванні у 2016 році звернула перший заступник начальника Дунаєвецької ОДПІ Наталія Баранюк.

У ході семінару, Микола Сучек озвучив наукові рекомендації по проведенні весняно-польових робіт в 2016 році, а саме: 1) особливості раньо-весняного догляду за посівами озимих пшениці та ріпаку (наголосивши на підживленні та внесенні грунтових гербіцидів); 2) охарактеризував систему захисту посівів ярих культур (наголосивши на захисті посівів ранніх ярих зернових культур від бур’янів та шкідників); 3) підбір попередників для окремих сільськогосподарських культур.

Підвівши підсумки семінару-наради Володимир Кальніченко звернув особливу увагу аграріїв на вдосконалення структури посівних площ, здійснення посіву ярих культур в ранні строки та дотримання наукових рекомендацій під час проведення весняно-польових робіт у 2016 році.