18.07.2017 — 16:54

Валерій Олійник відповідав на запитання краян

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Валерій Олійник провів “гарячу” телефонну лінію “Запитай у влади”. До посадовця з нагальними питаннями звернулося 5 мешканців області.

Два телефонних дзвінки від мешканок міст Хмельницького та Городка стосувалися виділення матеріальної допомоги у зв’язку з необхідністю лікування. Також за роз’ясненнями щодо можливості отримання компенсації за пошкоджені внаслідок стихійного лиха сільськогосподарські посіви звернулася жителька с.Припутні, що на Ізяславщині. Посадовець роз’яснив, які саме документи необхідно зібрати запитувачам для отримання допомоги, та надав відповідні доручення Департаменту соцзахисту населення облдержадміністрації та відповідним структурним підрозділам РДА.

Ще один телефонний дзвінок надійшов із с. Самчинці, що на Старокостянтинівщині. Мешканець села цікавився, чому їх сільську раду досі не долучили до процесу створення об’єднаних територіальних громад. Заступник голови облдержадміністрації надав детальні роз’яснення щодо порядку створення ОТГ і наголосив, що оскільки процес децентралізації відбувається в Україні на добровільних засадах, то ініціативу мають проявляти саме мешканці населених пунктів. Посадовець зауважив, що в окремих сільських радах цьому процесу чинять певний супротив самі голови сільських рад, не бажаючи втрачати владу. Тому громадяни мають займати активну позицію і при потребі відстоювати своє бажання приєднатися до ОТГ.

Ще одне звернення, що надійшло на “гарячу” телефонну лінію, стосувалося порушення правил застосування хімічних засобів захисту рослин у межах населеного пункту.

Громадяни, що звернулися за вирішенням своїх проблем до Валерія Олійника, отримають відповіді щодо результатів розгляду їх звернень у терміни, встановлені законодавством.