18.07.2017 — 18:18

Дунаєвеччина отримає від Ради Європи 2,6 млн. грн. для створення створення добровільних місцевих пожежних дружин

18 липня 2017 року під головуванням голови Дунаєвецької райдержадміністрації Олександра Бернашевського відбулась нарада з головами об’єднаних територіальних громад та окремих сільських рад Дунаєвецького району. В заході також взяли участь представники окремих структурних підрозділів райдержадміністрації, районного сектору ГУ ДСНС в Хмельницькій області, районного центру зайнятості.

На нараді обговорили питання створення добровільних місцевих пожежних дружин в населених пунктах Дунаєвецького району відповідно до виграного ґранту від Ради Європи для підтримки міжмуніципального співробітництва і для поліпшення якості окремих муніципальних послуг, в рамках Програми Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні».

За ініціативи голови райдержадміністрації Олександра Бернашевського, яку підтримала громадська спілка «Асоціація розвитку села», спільно з управлінням економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури, сектором з питань цивільного захисту населення райдержадміністрації, управлінням ДСНС в Дунаєвецькому районі було розроблено проект під назвою «Формування ефективних добровільних пожежних дружин та створення розвинутої мережі місцевої пожежної охорони в населених пунктах на умовах міжмуніципального співробітництва Дунаєвецької міської, Дунаєвецької селищної, Маківської сільської рад об’єднаних територіальних громад та необ’єднаних сільських рад Дунаєвецького району Хмельницької області».

Проект розроблено управлінням економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури спільно з сектором з питань цивільного захисту населення райдержадміністрації, районним сектором Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області та  громадською спілкою «Асоціація розвитку села»

Дедлайн проекту був оголошений до 21 червня 2017 року, розмір ґранту – до 3 250 000 грн. Отже, проект був розроблений на загальну суму гранту 3 млн. 238 тис. 759 гривень для проведення організаційних заходів, забезпечення необхідним спорядженням добровільних дружин в 38 населених пунктах району та проведення поточних ремонтів приміщень місцевих пожежних команд. До розробки проекту були залучені об’єднані територіальні громади, які подали розрахунки на проведення ремонтів приміщень МПК.

14 липня 2017 року Оціночний комітет Ради Європи повідомив,  що проект отримав досить високу оцінку – 3,44 бали з 5, і на його реалізацію проектної пропозиції вирішено надати ґрант з максимальною вартістю 2,590,000.00 грн.

На разі у стислі терміни бюджет проекту буде доопрацьовано з урахуванням зменшення коштів на обладнання МПК. Після уточнення відбудеться підписання угоди з Радою Європи про фінансування проекту. За умовами він має бути реалізований до 15 листопада 2017 року.

За інформацією Дунаєвецької райдержадміністрації