19.07.2017 — 16:49

Біологія європейського рівня

З 10 по 15 липня в столиці Польщі відбулася Міжнародна школа з біології, учасниками якої стали три десятки українських учнів-членів Малої академії наук. Хмельниччину в даному заході представляв Копанєв Ростислав, учень 11 класу Хмельницького навчально-виховного комплексу №10, який посів друге місце на ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у секції “Психологія”.

BioCEN – Центр інноваційної біологічної освіти, який працює з 2002 року. Його працівники поставили за мету зменшити розрив між наукою та суспільством і популяризувати біологію шляхом проведення навчальних заходів. Мета міжнародної школи – поширити і поглибити любов до біології, пізнати її з практичної сторони. За час навчання школярі, крім теоретичних занять, пройшли шість практикумів.

БіоЦен – прекрасна літня школа біології, стала шансом для всіх учасників поглибити свої знання у галузі біології: комусь повторити все, комусь дізнатись про щось нове . Завдяки пану Яцеку, його керівництву, ми проводити різного роду практичні роботи: дослідження фрагменту ДНК; суперструктури; кримінологічні дослідження. Також було вельми цікаво працювати з новітнім устаткуванням лабораторії. На мить ми відчули  себе реально наче лаборанти не шкільної, а саме дослідницької лабораторії, – поділився своїми враженнями Ростислав.

У вільний від навчання час підлітки знайомилися із Варшавою і відвідали Центр науки «Коперник» – музей, який реалізує освітньо-наукові проекти і містить понад 450 інтерактивних експонатів, за допомогою яких відвідувачі самі проводять експерименти.