21.07.2017 — 14:49

«Дністровські забави» щедро приймали гостей

Могутня річка Дністер славиться своєю величчю та глибиною, вона стирає грані днів та століть, про неї складають легенди та співають пісні.

Дністер – це найбільша річка Поділля і друга за величиною в Україні. На Хмельниччині ця  річка має протяжність 160 км. Сучасна назва Дністра бере свій початок з часів Київської Русі і означає «Швидка вода».

21 липня у День Дністра та з метою популяризації національного природного парку «Подільські Товтри», який вважається одним з найбільших в Європі і вражає всіх  розмаїттям флори і фауни, унікальним природним ландшафтом та прекрасними краєвидами, в рекреаційній зоні «Сокіл» Кам’янець-Подільського району відбувся еко-фестиваль «Дністровські забави».

Сьогодні на свято завітала велика кількість люду, серед яких голова Кам’янець-Подільської районної ради Віктор Кривак, заступник голови Кам’янець-Подільської райдержадміністрації Микола Чумак, директор національного природного парку «Подільські Товтри» Андрій Полудняк, голова Кам’янець-Подільського відділення українського товариства мисливців та рибалок Олександр Юзюк.

Святкове дійство розпочали із змагання зі спортивної риболовлі, після чого команди приготували за власними рецептами рибну страву.  Журі, яке складалося з почесних гостей, визначило переможця. Усі охочі мали можливість продегустувати приготовленні смаколики.

Зробити фестиваль більш різноманітним, цікавим та яскравим зголосилися народний фольклорний колектив «Любов плюс», вокальна група «Заграва»,  Нігинського СБК, вокалісти Тетяна Іваніцька, Олександр Зінченко, Олександр Ільєв, Валентина Рожко.

Цьогоріч організатори «Дністровських забав» подбали й про відпочинок наймолодших візитерів. Дітлахи змагалися в екологічному квесті, наносили аква – грим, брали участь в дитячій рибалочці та еко-естафеті.

Проведення такого роду фестивалів на Кам’янеччині дасть змогу ознайомити населення та гостей  із культурним та природними цінностями національного парку, підвищити рівень екологічної освіти, культури, виховання, охорони природи та навколишнього середовища, сформувати бережливе ставлення та любов до природи.

За інформацією Кам’янець-Подільської райдержадміністрації