24.07.2017 — 17:55

Олег Гуменний: “Маємо проконтролювати, щоб перевізники дотримувались умов договору на надання послуг з перевезення пасажирів”

Сьогодні т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Олег Гуменний провів чергову нараду з представниками контролюючих органів щодо результатів роботи мобільних груп у транспортній галузі.

Під час наради присутні обговорили результати роботи за минулий тиждень. Зокрема,було озвучено, що у період з 17.07.17 по 21.07.2017р. працівниками управління Укртрансбезпеки у Хмельницькій області за участю представників інших контролюючих органів проведено відпрацювання дотримання законодавства  у сфері пасажирських та вантажних перевезень у містах  Хмельницькому, Дунаївцях, Кам’янці-Подільському. За результатами перевірок  складено 1 протокол про адміністративне правопорушення за ч.1 ст. 164 КУпАП, а також  57 актів порушення Закону України “Про авотомобільний транспорт”, з них:

14 актів на автобуси (неналежний технічний стан)

1 акт на автобус (нелегальні пасажирські перевезення)

5 актів на таксі без наявності ліцензії

12 актів на автобуси (відсутність квитків у пасажирів)

5 актів на вантажні перевезення ( відсутні обов’язкові документів)

2 акти на вантажні перевезення (неналежний технічний стан)

4   акти   на   автобус   (регулярні   пасажирські перевезення   без   обов’язкових документів)

4 акти за  порушення режимів праці і відпочинку

8 актів за здійснення нерегулярних перевезень без необхідних документів

2 акти за перевезення пасажирів понад встановленої пасажиромісткості.

У зв’язку з тим, що почастішали випадки виявлення неналежного технічного стану автобусів, Олег Гуменний доручив управлінню Укртрансбезпеки в області звернути особливу увагу на те, чи відповідають транспортні засоби, які використовують перевізники на маршрутах, тому переліку, який вони надавали при проведенні конкурсу на надання послуг перевезення.

“Якщо підприємець, прийшовши на конкурс, представляє нормальні автобуси, виграє його, а потім возить людей на старих і несправних автобусах, то він має бути позбавлений права надавати послуги з перевезення. Нехай на його місце прийде добросовісний підприємець, який забезпечить людям і комфорт, і найголовніше, безпеку”, – наголосив Олег Вікторович.

Також учасники наради обговорили шляхи удосконалення та підвищення ефективності співпраці між органами, що здійснюють контроль та нагляд за перевізниками.