25.07.2017 — 15:51

Домашній чемпіонат підтвердив амбіції хмельницьких спортсменів

21-23 липня у Хмельницькому за підтримки управління молоді і спорту облдержадміністрації було проведено відкритий чемпіонат України та всеукраїнські змагання з велосипедного спорту на шосе. Учасниками були юнаки та дівчата двох вікових категорій: 2001-2002 та 2003-2004 рр.н. Всього – 118 учасників з різних областей та з м.Брест (Білорусь). Хмельниччину представили 27 спортсменів. Два дні гонки проходили на об’їзному шосе, а у останній – на майдані Незалежності.

В перший день визначили чемпіонів України у командній гонці. Серед юнаків найкращий час показала хмельницька команда у складі Миколи Герасимчука, Вадима Стецюка та Івана Савчука. За ними були команди Миколаєва та Тернополя. Ще четверо наших спортсменів другого складу збірної посіли десяту позицію. Юлія Калинюк, Вікторія Пархомюк, Катерина Кравцова та Ірина Лазурко завоювали срібні нагороди серед дівчат 2001-2002 рр.н. Поступилися вони тільки суперницям з Миколаєва.

Збірна команда області серед молодших дівчат була найшвидшою у своїй категорії. Анастасія Плоцідим, Наталія Свистунова, Дарина Нагуляк та Віолетта Кондрут мали фальстарт, проте, надолужили втрачений час і вибороли золоті медалі. Не так успішно виступили ровесники юнаки. Їхня збірна фінішувала з четвертим часом і тільки Дмитро Асонов у змішаній команді з двома спортсменами з Кіровоградської та Сумської областей посів третє місце.

Сприятливою для тривалих заїздів групової гонки видалась погода у другий день змагань. Хмари затуляли пекуче сонце, а незначний польовий вітер освіжав учасників. Цього разу старші спортсмени брали участь у всеукраїнських змаганнях, а у молодшій віковій групі визначали офіційних чемпіонів України у груповій гонці.

Молодші юнаки долали дистанцію у 50 кілометрів. Тут найвище з представників області опинились Ілля Архіпчук та Володимир Вітвіцький – шосте і сьоме місце, відповідно. У молодших дівчат чемпіонський титул завоювала наша Наталія Свистунова, яка на фініші сорокакілометрової дистанції вирвала перемогу у Алли Марущук зі Знам’янки. Бронзову медаль для області здобула Анастасія Плоцідим. Четверте місце також за хмельничанкою Дариною Нагуляк.

У всеукраїнських змаганнях юнаків два перших місця посіли спортсмени з Вінниці, третє – представник з Рівного. Наші хлопці, на жаль, не потрапили у першу десятку. Дівчата виступили краще, Ірина Лазурко – третя, Юлія Калинюк – четверта, Вікторія Пархомюк – сьома.

В неділю на центральній площі міста відбувся перший тур чемпіонату України у гонці критеріум, після чого пройшла церемонія нагородження призерів. У молодших дівчат нашій Наталії Свистуновій знову спробувала скласти конкуренцію Алла Марущак зі Знамянки, попри те, Наталія виграла усі проміжні фініші у заїзді та поїде у Первомайськ на фінальний етап у статусі лідера. Дарина Нагуляк була третьою, Анастасія Плоцідим – п’ятою.

Серед молодших юнаків найвище був Давид Звірановський – восьме місце. Друге місце серед дівчат 2001-2002 рр.н. посіла Ірина Лазурко, Вікторія Пархомюк – третя, Юлія Калинюк – шоста. Серед юнаків Вадим Стецюк тринадцятий.

На церемонії нагородження всім призерам було вручено цінні подарунки. Директор гонки від імені учасників висловив вдячність суддям змагань, обласній державній адміністрації, медичним працівникам та поліції, службі автомобільних доріг, спонсорам та всім, хто доклав зусиль до проведення заходу на високому рівні.

За підсумком трьох днів змагань спортсмени області здобули три перших місця, одне друге та два третіх. Крім того, дівчата мають гарні шанси на нагороди у чемпіонаті у гонці критеріум, фінальний розіграш яких відбудеться 03-06 серпня у Миколаївської області на трасах наших головних суперників.


За інформацією Федерації велосипедного спорту Хмельницької області