27.07.2017 — 18:12

У прокуратурі Хмельниччини обговорили стан попередження і протидії злочинності

Сьогодні голова облдержадміністрації Олександр Корнійчук взяв участь  у  координаційній нараді керівників правоохоронних органів Хмельниччини, на якій обговорювався стан попередження і протидії злочинності.

Захід відбувся за участю представників органів влади, місцевого самоврядування, прокурорсько-слідчих працівників, відповідних підрозділів усіх правоохоронних органів регіону в обласній прокуратурі.

Звертаючись до присутніх, прокурор області Олег Синишин зауважив, що протидія корупції та злочинності залишається основним пріоритетом у роботі правоохоронців. Очільник відомства відзначив позитивні результати, яких досягнуто спільними зусиллями. Водночас, він зазначив, що оперативні підрозділи мають посилити активність роботи працювати над виявленням фактів розкрадання бюджетних коштів, в тому числі виділених на будівництво, ремонт та експлуатацію доріг загального користування, конвертаційних центрів, посилити боротьбу у сфері протиправних земельних оборудок, а також протидію корупції та хабарництву.

Пріоритетом напрямком прокурор області назвав розкриття кваліфікованих видів злочинів, притягнення винних до відповідальності, недопущення росту тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень, у тому числі вимагань, розбоїв та незаконного заволодіння транспортними засобами.

Олександр Корнійчук у своєму виступі також наголосив, що питання попередження та протидії злочинності на сьогодні є надзвичайно актуальним, та підкреслив важливість об’єднання зусиль органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та правоохоронних органів задля підвищення ефективностї протидії злочинності, особливо з її організованими формами.

“Незважаючи на складну ситуацію у державі, реформування правоохоронної системи, суспільство очікує від нас реальних результатів роботи.  І ми повинні виправдати довіру наших громадян,” – зазначив Олександр Олександрович.

Учасники наради  обговорили проблемних питань, з якими органи влади та правоохоронні органи стикаються у своїй повсякденній роботі, та  надали свої конструктивні пропозиції щодо шляхів їх вирішення. Ці пропозиції стали основою для прийняття комплексу додаткових узгоджених заходів для зміцнення законності та попередження злочинності на Хмельниччині.

Підводячи підсумки, Олег Синишин підкреслив, що лише у тісній взаємодії та координації діяльності правоохоронних органів можливо досягнути зрушень в подоланні злочинності. Наслідком цього є забезпечення ефективного захисту громадян, інтересів держави та підняття рівня довіри населення до правоохоронців.

За матеріалами прокуратури Хмельницької області