27.07.2017 — 14:15

На Красилівщині турбуються про якісні умови харчування для школярів

Одним із важливих завдань, що стоїть перед місцевою владою, є створення в навчальних закладах умов для збереження та зміцнення здоров’я дітей.  Невід’ємним елементом для забезпечення цього завдання є організація якісного, збалансованого харчування дітей.

Так, у Красилівському районі з метою забезпечення повноцінного харчування школярів у закладах освіти виділено 250 тис. грн із районного бюджету і розпочато капітальний ремонт шкільної їдальні Красилівського  НВК «Гімназія та ЗОШ І ст.».

Завдяки коштам державної освітньої субвенції розпочато капітальний ремонт шкільної їдальні Красилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 ім. П. Кізюна (185 тис. грн). Стало можливим провести поточний ремонт шкільної їдальні Печеської ЗОШ І-ІІІ ст. (65 тис. 200 грн), Росоловецької ЗОШ І-ІІІ ст. (25 тис. 200 грн), Антонінської ЗОШ І-ІІІ ст. (155 тис. 963 грн).

Красилівська ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 та Красилівський НВК «Гімназія та ЗОШ І ст.» пройшли конкурсний відбір, що здійснювався у рамках реалізації проекту міжнародної технічної допомоги Європейського Союзу «Створення сучасної моделі управління регіональним розвитком ринку праці в Хмельницькій області і отримали можливість на умовах співфінансування придбати обладнання для шкільних їдалень. Зокрема, до навчальних закладів уже надійшли плити електричні з духовкою, лінії роздачі з комплектуючими, столи виробничі, вітрини для демонстрації та реалізації готової продукції.

Нагадаємо, що впродовж  минулого  року за бюджетні кошти зроблено капітальний ремонт обідніх залів у Красилівських ЗОШ І-ІІІ ст. №3 (262 тис. 944 грн) і №2 (250 тис. грн);  придбано меблі для шкільної їдальні Красилівської ЗОШ І-ІІІ ст. №3 (24450,00 грн), ванни для миття посуду (5900 грн), шафи для зберігання посуду та столешня (6500 грн), Красилівському НВК «Гімназія та ЗОШ І ст.» – меблі для шкільної їдальні (24450,00 грн), замінено вікна на металопластикові (32505 грн); Красилівській ЗОШ І-ІІІ ст. №4 ім.П.Кізюна придбано ванни для миття посуду (5900 грн) і будівельні матеріали для ремонту харчоблоку на суму 20000 грн.За інформацією Красилівської райдержадміністрації