27.07.2017 — 13:22

В облдержадміністрації відбувся семінар з енергоменеджменту в бюджетних установах

Сьогодні в облдержадміністрації  відбувся одноденний  семінар з відповідальними працівниками райдержадміністрацій, міськвиконкомів, територіальних громад щодо обговорення заходів із впровадження енергоменеджменту в бюджетних установах області, організований Департаментом економічного розвитку та інфраструктури облдержадміністрації.

Вітаючи учасників семінару т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Олег Гуменний зазначив, що Хмельниччина активно впроваджуючи енергозберігаючі проекти на об’єктах бюджетної та комунальної власності підтримує курс України на подолання енергетичної залежності.

“Область має значний потенціал у напрямку скорочення споживання газу, його заміщення альтернативними видами палива та відновлювальними джерелами енергії, і цей потенціал необхідно активно використовувати. Це створить умови  зменшення газової залежності, економічного зростання, створення нових робочих місць, додаткові надходження до місцевих бюджетів, і головне, добробут українців,” – підкреслив Олег Вікторович.

Також посадовець підкреслив важливість розуміння того, що впровадження енергозберігаючих заходів на окремих об’єктах – це дуже добре, проте на цьому не можна зупинятися, інакше декілька років можна вийти на той же рівень енерговитрат. Тож необхідно постійно і цілеспрямовано  працювати над впровадженням проектів з використанням новітніх технологій та обладнання.

На думку Олега Гуменного, з кожним впровадженим проектом,  громада отримає неоцінений досвід, який дає можливості в подальшому приймати об’єктивні рішення що приведуть до ефективного використання енергоресурсів.   Проте, без системної роботи, а саме без ефективного енергоменеджменту, результати нівелюються.

Саме тому головним завданням сьогоднішнього семінару  т.в.о. заступника голови облдержадміністрації назвав знайомство відповідальних  працівників з особливостями побудови системи енергоменеджменту в бюджетних закладах області, а також практичним шляхам та способам впровадження заходів з енергозбереження.

У ході семінару присутні заслухали інформацію головного спеціаліста відділу інфраструктури Валерія Сороки щодо  забезпечення виконання розпорядження Кабміну «Про затвердження Плану заходів із впровадження системи енергетичного менеджменту в бюджетних установах».

Керівник проекту з впровадження систем управління ресурсами ТОВ «БІС-СОФТ» Володимир Альохін ознайомив учасників семінару із особливостями автоматизованої інформаційної системи “Енергосервіс”, яка дозволить проводити облік та контроль споживання енергоносіїв в бюджетних установах Хмельницької області.

Заступник завідувача відділу енергоменеджменту Хмельницького міського виконавчого комітету Дмитро Леськів поділився з присутніми досвідом Хмельницького виконавчого комітету міської ради у впроваджені системи енергоменеджменту в бюджетних закладах міста.