21.08.2017 — 11:49

Хмельницька обласна служба зайнятості активний учасник інформаційної кампанії із запобігання нелегальній трудовій міграції та торгівлі людьми

Хмельницькою обласною службою зайнятості, в межах компетентності, систематично проводиться інформування різних категорій населення з питань запобігання нелегальної трудової міграції та протидії торгівлі людьми.

Протягом декількох років служба зайнятості є активним партнером і учасником проекту «Поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи в сфері протидії торгівлі людьми в Україні». Цього року проект реалізується благодійним фондом «Ксена» за ініціативи ОБСЄ та Міністерства соціальної політики України.

 Так, в рамках проекту, у квітні-серпні 2017 року, на базі 15 центрів зайнятості області  відбулися інформаційні зустрічі з безробітними, представниками територіальних громад, райдержадміністрацій, ЗМІ на тему запобігання нелегальній трудовій міграції та торгівлі людьми.  Учасниками зустрічей стали 336 безробітних осіб.

Також, з нагоди відзначення Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми на Хмельниччині у період з 10 липня по 06 серпня 2017 року в усіх центрах зайнятості області для відвідувачів проводились заходи з питань запобігання нелегальній трудовій міграції та торгівлі людьми, а також інформаційно – роз’яснювальна робота серед населення з метою попередження торгівлі людьми та орієнтації на легальну зайнятість. Всього за даний період було проведено 40  семінарів та інших  заходів, участь у яких взяли  понад  800 осіб.