22.08.2017 — 10:46

Громадська рада при облдержадміністрації долучилась до формування проекту Стратегії

Наприкінці минулого тижня у місті Кам’янець-Подільському в приміщенні міської ради відбулося виїзне засідання Громадської ради при облдержадміністрації.

Одним з ключових питань, обговорених представниками організацій громадянського суспільства у ході засідання, було питання щодо внесення пропозицій до проекту Плану заходів з реалізації Стратегії регіонального розвитку Хмельницької області на 2018-2020 роки.

Зазначений проект готується Департаментом економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації. Саме тому заступник директора Департаменту – начальник управління економічного розвитку облдержадміністрації Ірина Дідух ознайомила представників Громадської ради  з напрацюваннями та закликала до співпраці. Зокрема, посадовець зазначила:

«До проекту Плану заходів з реалізації включені такі важливі напрями як розвиток реального сектору економіки, розвиток альтернативних джерел енергетики, впровадження сучасного оснащення на підприємствах, що діють в області, розвиток сільських територій, органічного виробництва. Важливим є розвиток туристичного напряму, оскільки, він дає можливість сформувати гідну сферу послуг Хмельничинни. Дуже багато роботи вже зроблено, і будемо сподіватися, що ви також зможете долучитися. Якщо у вас є ідеї, ми до кінця серпня продовжимо нашу роботу над формуванням технічних завдань, і у вересні будемо проводити засідання фокус-груп по відпрацьованих напрямах, щоб можна було внести корективи».

Відбулася активна дискусія, у ході якої громадські активісти актуалізували питання щодо проведення зустрічей з представниками бізнесу, залучення усіх територій області до формування проекту, фінансування  заходів, передбачених Стратегією, популяризації інвестиційної привабливості Хмельницької області, розвитку туризму.

«До кінця поточного року ми розраховуємо винести План реалізації Стратегії на розгляд сесії обласної ради. Розраховуємо як на кошти, що спрямовуються з державного бюджету в якості коштів ДФРР, так і на кошти місцевих бюджетів. Крім того, залучатимуться кошти міжнародних грантових програм, адже для міжнародних організацій вагомим є той факт, що заходи, передбачені програмою, є важливими для реалізації в області та відповідають стратегічному баченню подальшого розвитку», – прокоментувала Ірина Дідух, а також надала кваліфіковані роз’яснення на усі поставлені запитання.

Членами громадської ради було вирішено до 10 вересня сформувати та подати до облдержадміністрації пропозиції до проекту Плану заходів  з реалізації Стратегії.

Крім того, у ході засідання відбулося обговорення проекту розпорядження голови облдержадміністрації «Про визнання такими, що втратили чинність, окремих розпоряджень голови обласної державної адміністрації».  Зокрема, у зазначеному розпорядженні йдеться про скасування державного регулювання цін на продовольчі товари та послуги на ринках. Членами громадської ради при облдержадміністрації проект зазначеного розпорядження було підтримано.

Також обговорено питання щодо участі голови громадської ради Володимира Юр’єва у засіданні колегії облдержадміністрації (22.08.17), щодо  здійснення правопорушень у митній службі, щодо проблематики об’єднаних територіальних громад.

Більше про роботу Громадської ради при облдержадміністрації читайте на сайті Громадської ради: https://grom-rada.com.ua.