22.08.2017 — 12:05

У Хмельницькому вшанували пам’ять загиблих правоохоронців

22 серпня в Україні відзначається  День пам’яті працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків.

З цієї нагоди у м. Хмельницькому поруч з Меморіалом Слави пройшов мітинг-реквієм, у якому взяли участь колеги та родини загиблих правоохоронців, представники органів влади та силових структур. Від облдержадміністрації участь в заході взяв заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Юрій Бирка.

Присутні вшанували пам’ять 34 поліцейських з Хмельниччини, які за роки незалежності загинули у боротьбі зі злочинністю та під час проведення антитерористичної операції.

“22 серпня — особливий день. Вся Україна схиляє голову та вшановує пам’ять правоохоронців, які загинули під час виконання службових обов’язків,”— звертаючись до присутніх, зазначив начальник ГУНП в Хмельницькій області Микола Семенишин. 

Юрій Бирка, в свою чергу, підкреслив, що в цей складний для України час правоохоронці Хмельниччини гідно несуть службу на сході нашої країни. Не шкодуючи своїх сил, здоров’я, а іноді і життя вони виконують свій конституційний обов’язок щодо збереження територіальної цілісності нашої країни, захисту життя та здоров’я громадян. 

“Наші серця переповнює гіркота втрати і скорбота по наших колегах, які, залишаючись вірними Присязі, виконали свій службовий обов’язок в ім’я свого народу, вільної єдиної Української держави і віддали найдорожче — своє життя,” – сказав Юрій Ігорович.

Традиційно у капличці, розташованій поруч з обласним управлінням поліції, відбулась поминальна панахида за загиблими.


Крім того, у цей знаковий день 230 молодих хлопців та дівчат, які цьогоріч поповнили лави органів внутрішніх справ Хмельниччини, склали Присягу поліцейського.

За матеріалами ГУНП у Хмельницькій області