02.03.2016 — 17:38

Обговорено організаційні заходи щодо функціонування мережі закладів професійно-технічної освіти в області

IMG_08182 березня під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Володимира Кальніченка відбулося засідання робочої групи з питань вивчення функціонування мережі закладів професійно-технічної освіти області та здійснення заходів її модернізації. До складу робочої групи входять також представники Департаментів освіти і науки, фінансів облдержадміністрації, депутати обласної ради.

На початку засідання Володимир Ілліч зазначив, що у 2016 році змінено порядок фінансування закладів системи професійно-технічної освіти України. Якщо раніше дані заклади фінансувалися за рахунок субвенції із державного бюджету, то з початком нинішнього року видатки на підготовку робітничих кадрів у професійно-технічних навчальних закладах фінансуватимуться з місцевих бюджетів.

На сьогодні частина місцеві рад віднайшла фінансові можливості на утримання цих закладів протягом першого кварталу.

Задля оцінки стану справ та визначення шляхів і напрямків подальшої роботи закладів професійно-технічної освіти області забезпечено функціонування робочої групи, члени якої ознайомилась із проектом Плану заходів модернізації професійно-технічних закладів Хмельницької області на 2016-2018 роки.

IMG_0816По завершенню засідання, вирішено протягом березня 2016 року здійснити виїзди на місця до навчальних закладів, під час яких детально вивчити стан функціонування кожного закладу, за результатами яких робочою групою будуть розроблені пропозиції та рекомендації щодо їх подальшого функціонування.