28.08.2017 — 16:11

В. Омелян: якість будівництва доріг постійно відстежується незалежними спостерігачами, винні у порушеннях будуть покарані 

Про це зазначив Міністр інфраструктури Володимир Омелян під час аудіоселекторної наради щодо реалізації заходів з розвитку дорожньої інфраструктури в області за рахунок 50 відсотків перевиконання загального обсягу щомісячних показників надходжень митних платежів.

Від Хмельниччини участь у селекторі взяли перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко, т.в.о. заступника голови адміністрації Олег Гуменний .

Розпочинаючи нараду Володимир Омелян зауважив, що якість будівництва доріг постійно відстежується незалежними спостерігачами, винні у порушеннях будуть покарані.

Володимир Омелян також відзначив незадовільний рівень співпраці з Укрзалізницею: «Співпраця з Укрзалізницею з доставки дорожньо-будівельних матеріалів незадовільна. В нас є чіткі скарги від низки областей: це Львівська, Одеська, східні області, що неможливо доставити матеріали, немає вагонів. В середньому по Україна 10-20 % задоволених заявок по вагонах».

Щодо проведення митного експерименту, Міністр інфраструктури висловив незадоволення темпом, з яким окремі області використовують це джерело фінансування: “Виконання робіт від 9 до 30 %, проведення тендерів від запланованих. Якщо держава знайшла ресурс, знайшла шляхи надходження додаткових коштів на виконання дорожніх робіт, ми повинні їх використовувати в поточному році. Не відкладати на потім. Бо потім це може бути додатковим аргументом в парламенті, щоб зупинити митний експеримент».

Також Міністр інфраструктури Володимир Омелян звернув увагу на необхідність вирішення питання приміських перевезень залізницею.

За результатами наради Укравтодору, Службам автомобільних доріг в областях, доручено прискорити організаційно-виконавчу роботу на початку повномасштабних ремонтно-будівельних робіт та  завершити до кінця листопада поточного року ремонтно-будівельні роботи на об’єктах автомобільних доріг загального користування.

В продовження селектору представники  обласних та Київської міської державних адміністрацій та регіональні керівники Служб автомобільних доріг в областях, КК «Київавтодор» прозвітували про хід виконання робіт та підняли низку проблемних питань.

Так, за інформацією наданою Хмельницькою митницею ДФС загальна сума очікуваних надходжень до спеціального фонду обласного бюджету у 2017 році становить близько 400 млн. гривень.

Затверджений обсяг коштів в рамках проведення експерименту з розвитку автомобільних доріг загального користування на 2017 рік відповідно до рішення сесії Хмельницької обласної ради від 24.05.2017 року №59-13/2017 складає  269,0 млн. гривень, процедура погодження проведена на 400 млн. гривень.

Кошторисом передбачено за період травень – серпень 2017 року головному розпоряднику (Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації) 177,1 млн. гривень, профінансовано 136,5 млн. гривень, що становить 77,1% від плану на вказаний період. Службою автомобільних доріг у Хмельницькій області освоєно 32,1 млн. гривень. Залишок невикористаних коштів складає 104,4 млн. гривень. Крім того, до кінця  серпня 2017 року планується виконати роботи на суму 10,0 млн. гривень.

Службою автомобільних доріг у Хмельницькій області укладено договір з ПАТ “ШБУ-56” на проведення робіт по будівництву автомобільної дороги державного значення обходу м. Дунаївці на ділянці с. Заставля – дорога Т-20-08 Дунаєвецького району на суму 20,17 млн. гривень (Договір №23 від 09.06.2017р.). Виконані роботи по влаштуванню нижнього шару покриття із крупнозернистої пористої асфальтобетонної суміші на пересіченнях, влаштуванню шару основи із щебеневої суміші, укріпленої цементом-7500м2 , влаштуванню нижнього шару покриття  із крупнозернистого пористого асфальтобетону: 19700м2 та по влаштуванню нижнього шару покриття із крупнозернистого щільного асфальтобетону. Розпочато роботи з облаштування дороги та укріплення земляного полотна. Орієнтовний обсяг виконаних робіт складає 10,2 млн. гривень.

Також на проведення поточного середнього ремонту автомобільної дороги Р-50 Ярмолинці — Сатанів на суму 22,90 млн. гривень (Договір №24 від 12.06.2017р.). В повному обсязі виконані роботи по фрезеруванню покриття, влаштуванню вирівнювального шару із асфальтобетонної суміші та влаштуванню шару із асфальтобетонного покриття. Крім того, виконано роботи по встановленню бортового каменю, 600 м та влаштуванню шару із асфальтобетонного покриття Н=5 см — 33000 м2, продовжуються роботи по облаштуванню дороги. Виконаний обсяг робіт складає 17,7 млн. гривень.

Крім того, укладено договір з ТзОВ “Технобудцентр” на проведення поточного середнього ремонту автодороги Р-32 Кременець – Біла Церква — Ржищів на суму 19,8 млн. гривень (Договір №29 від 23.06.2017 року). В повному обсязі виконані роботи по фрезеруванню, влаштуванню вирівнюючого шару із асфальтобетонної суміші. Крім, того виконано роботи по влаштуванню верхнього шару покриття з ЩМА-15 – 33430м2. Продовжуються роботи по розчистці кюветів, підсипці узбіччя, облаштуванню посадкових майданчиків. Обсяг виконаних робіт складає 18,9 млн. гривень.

Проводиться розгляд тендерних пропозицій по поточному середньому ремонту на дорогах Н-03 Житомир – Чернівці Р-05 Городище – Рівне – Старокостянтинів та Р-48 Кам’янець – Подільський – Сатанів – Війтівці – Білогір’я (окремими ділянками).