30.08.2017 — 15:13

Підприємці області приймали вітання

Напередодні Дня підприємця, в обласній державній адміністрації відбулися урочистості. Найкращі привітання адресувалися ініціативним та соціально відповідальним людям, що працюють на користь громади краю, втілюють продуктивні підприємницькі ініціативи, сприяють економічному зростанню нашої держави, тим, хто створює робочі місця, наповнює державний бюджет, допомагає вирішенню соціальних проблем.

З привітальними словами до усіх присутніх звернувся т.в.о. заступника голови адміністрації Олег Гуменний.

Олег Вікторович відмітив, що в умовах поглиблення децентралізації влади та розширення повноважень органів місцевого самоврядування, становлення ефективних та спроможних об’єднаних територіальних громад роль бізнесу є домінантною – саме підприємці сприяють зниженню рівня безробіття, формують стабільне джерело доходів бюджетів, насичують споживчий ринок якісними товарами та послугами для задоволення потреб населення, забезпечують соціальну стабільність місцевих громад.

“Ми пишаємося активною громадянською позицією бізнес-громади нашого краю, яка не шкодуючи власних коштів, сил та часу, надає фінансову та матеріальну допомогу учасникам антитерористичної операції та їх сім’ям, та особливо опікується воєнізованими підрозділами, які приймають участь у бойових діях на Сході країни”, – додав посадовець.

На завершення Олег Вікторович побажав підприємцям області натхнення у реалізації власних задумів та ініціатив, невичерпної енергії та впевненості у власних силах та вручив відзнаки обласної державної адміністрації.

Крім того, до привітань долучилися заступник керівника виконавчого апарату обласної ради Тетяна Зеленко, президент торгово-промислової палати, голова регіональної ради підприємців області Наталія Бєлякова, начальник Головного управління Державної фіскальної служби України в області Сергій Ковальчук, виконуючий обов’язки начальника Хмельницької митниці Державної фіскальної служби України  Сергій Рудченко, голова Ради Територіального відділення Всеукраїнської громадської організації “Асоціація платників податків України” в області Ростислав Семків та перший заступник начальника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області, полковник служби цивільного захисту Дмитро Бондар.

Гарного настрою усім присутнім додала концертна програма.

 

До відома:

 20 липня цього року відбулась приємна подія, а саме, підписано Спільну заяву про подальше співробітництво щодо підвищення кваліфікації управлінських кадрів для сфері підприємництва України між Урядом України та Урядом Федеративної Республіка Німеччина.

Таким чином, продовжено на період до 2019 року реалізацію Програми “Готуємося до партнерства з Німеччиною”, активними учасниками якої є представники бізнесу Хмельниччини. Засновниками Партнерської платформи Програми на теренах області є Хмельницька обласна державна адміністрація та Хмельницька торгово-промислова палата.

Діюча Угода про асоціацію з ЄС та запровадження Європейським Союзом безвізового режиму для громадян відкриває перед активним, гнучким та чутливим до зовнішніх вимог підприємництвом області нові можливості виходу не лише на європейський, а й на світовий ринки.

Підприємцями області встановлено торговельно-економічні відносини з представниками бізнесу  74 країн світу. З початку року експорт українських товарів зріс у 1,5 рази і становив майже 194 млн. дол. США.