29.08.2017 — 10:03

Що приховують від ревізорів на Шепетівському районному спеціалізованому лісокомунальному підприємстві ?

При виході працівників Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області на Шепетівське районне спеціалізоване лісокомунальне підприємство для проведення ревізії, директором підприємства Трофімчуком П.П. аудиторів не допущено до проведення контрольного заходу.

Здійснення ревізії передбачено Планом проведення заходів державного фінансового контролю Західного офісу Держаудитслужби.

Аудиторами складено Акт про неможливість проведення  ревізії. Про не допуск працівників Управління Західного офісу в Хмельницькій області до виконання своїх службових обов’язків проінформовано Головне управління Національної поліції в Хмельницькій області.

Звертає на себе увагу пасивність з даного питання засновника і органу управління даного підприємства – Шепетівської районної ради, яка укладає з директором контракт та контролює його виконання.

Варто зазначити, що в листопаді 2016 року лісокомунальне підприємство  не допустило аудиторів до проведення державного фінансового аудиту діяльності.

Вищевказані дії керівника даного підприємства наводять на думку щодо  стану справ у комунальних лісах Шепетівщини.

Виникає справедливе питання – чому керівник комунального підприємства та посадові особи Шепетівської районної ради перешкоджають, а не сприяють у проведенні заходу державного фінансового контролю, який полягає у перевірці та аналізі діяльності, фактичного стану справ щодо законного і ефективного використання державних та комунальних коштів і майна, правильності ведення бухгалтерського обліку і достовірності фінансової звітності, фактичної перевірки наявності матеріальних цінностей?

 

Прес-служба Управління Західного офісу в Хмельницькій області