19.09.2017 — 11:49

Відбулася чергова нарада щодо результатів роботи мобільних груп у транспортній галузі

18 вересня відбулася чергова нарада з представниками контролюючих органів щодо результатів роботи мобільних груп у транспортній галузі. Головував на нараді т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Олег Гуменний.

За інформацією управління Укртрансбезпеки у Хмельницькій області у період з 11.09.17 по 15.09.2017 р. працівниками управління проведено відпрацювання у м.Хмельницькому, м.Кам’янець-Подільський. Складено:

7 протоколів по ст.. 164 КуПАП на таксі (автомобілі, обладнані як таксі за відсутності ліцензії)

2 протоколи по ст. 133 ч 5 КуПАП автобуси (візуальна інформація не відповідає вимогам)

52 акти порушення Закону України “Про автомобільний транспорт”, з них:

– 1 акт на автобус (неналежний технічний стан)
– 4 акти за фактом перевезення безквиткових пасажирів
– 1 акт за порушення розкладу руху
– З акти на автобуси за нелегальні пасажирські перевезення
– 2 акти за фактом позагаражного зберігання автотранспортного засобу
– 23 акти на вантажні перевезення ( відсутні обов’язкові документи)
– 7 актів за перевищення вагових параметрів (нараховано 1584.5 євро)
– 1 акт про порушення режимів праці і відпочинку (вантажні міжнародні перевезення)
– 5 актів на таксі без ліцензії
– 2 акти на автобуси( без обов’язкових документів)
– 1 акт за перевезення пасажирів без надання місця для сидіння
– 2 акти за відсутність необхідної візуальної інформації

 

Також представники Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації проінформували присутніх про результати наради з керівниками диспетчерських служб. Зокрема, зазначено, що однією із причин, з якої таксисти не бажають оформляти ліцензії, є те, що зробити це можна лише у м.Києві. Це забирає багато часу, потребує додаткових витрат на дорогу. А оскільки не завжди вдається з першого разу зібрати потрібний пакет документів, то доводиться їздити до столиці декілька разів.

Олег Гуменний повідомив, що в облдержадміністрації відомо про цю проблему. На разі розглядається можливість видачі ліцензії на цей вид діяльності у територіальних сервісних центрах області.

Окрім того, під час наради обговорено стан дотримання норм законодавства щодо перевезення пільгових категорій, зокрема, учасників АТО. Представник Спілки ветеранів АТО повідомив, що за минулий тиждень зареєстровано 1 факт відмови пільгового перевезення цієї категорії. Також надійшла інформація, що один із перевізників свідомо надав неправдиву інформацію про дисциплінарне стягнення, застосоване до водія, який відмовив у перевезенні дитини учасника АТО. Власник маршруту поінформував, що порушника звільнено, але за фактом водій досі продовжує працювати. Олег Вікторович доручив якнайшвидше розібратися з цією ситуацією та поінформувати облдержадміністрацію для вжиття відповідних мір.

Ще одне проблемне питання, порушив представник управління Нацполіції. За його словами, вже певний час в області існує проблема з постачанням в медичні лабораторії реагентів, що використовуються для проведення аналізів на вміст наркотичних речовин в крові. Через це працівники поліції, навіть візуально визначивши, що людина перебуває у стані наркотичного сп’яніння, не можуть притягти її до відповідальності, оскільки немаєможливості підтвердити цей факт документально. Олег Гуменний зазначив, що відповідне звернення буде направлено до Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, щоб питання з реагентами якнайшвидше було вирішене.