15.09.2017 — 18:53

У Хмельницькому пройшла медична конференція, присвячена пам’яті професора Миколи Чорнобрового

15 вересня в актовому залі Державного патологоанатомічного центру відбулася Х науково-практична конференція «Актуальні питання гастроентерології та абдомінальної хірургії».

Присвятили її, уже традиційно, пам’яті почесного громадянина Хмельниччини, засновника факультету післядипломної освіти та кафедри хірургічних хвороб, професора Миколи Чорнобрового. Захід організували за ініціативи Департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА та Вінницького національного медичного університету ім. М. І. Пирогова. До участі запросили терапевтів, гастроентерологів, хірургів, сімейних та практичних лікарів інших спеціальностей.

На початку конференції її учасники віддали данину шани неперевершеному лікарю та чудовій людині Миколі Чорнобровому. Учні, колеги та рідні пригадали цікаві робочі моменти та настанови професора Чорнобрового.

У продовження конференції медики розглянули профільні питання. Зокрема, про сучасну клініко-лабораторну та інструментальну діагностику окремих недуг; хворобу Крона, особливості і складності її дослідження, післяопераційне ведення хворого хірургом та терапевтом; спайкову хворобу очеревини як ускладнення абдомінальних втручань; алкогольну хворобу печінки та інші. Досвідом із колегами ділилися практикуючі професори та хірурги із Хмельницького та Вінниці.

Інна Левінська,

Хмельницький обласний Центр здоров’я