19.09.2017 — 12:26

Співпраця з роботодавцями – основний пріоритет роботи обласної служби зайнятості 

Державна служба зайнятості є посередником на ринку праці між роботодавцем та пошукачами роботи. Співпраця з роботодавцями допомагає спрогнозувати ситуацію на ринку праці, повернути до продуктивної зайнятості безробітних.

Протягом січня-серпня 2017 року послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися 14,5 тис. роботодавців.

З початку року, 4536 роботодавців подали до обласної служби зайнятості майже 20,5 тисяч вакансій, що на 4,5 тисячі більше, ніж у січні-серпні 2016 року.

Третина вакансій пропонувалась на підприємствах сільського, лісового та рибного господарств. Чверть вакансій із переробної та добувної промисловості, 17% у сфері торгівлі та послуг. Найбільшим попитом користувались професії: тракториста, водія автотранспортних засобів, продавця продовольчих та непродовольчих товарів, продавець – консультант, швачка.

Середня заробітна плата на 1 вакансію становила 3683 грн. Найвищий рівень заробітної плати ( від 8000 грн. до 12000 грн. ) пропонували на ПП “ВАЛІМАРК-БІЗ” (головний бухгалтер), ТОВ «АГСОЛКО Україна» (інженер-механік), ФГ “КУНЧАНСЬКИЙ” (тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва), ДП КАЗ (інженер – програміст), ТДВ «Хмельницькзалізобетон» (слюсар-ремонтник).

Найбільшу кількість вакансій подавали: ТОВ “НАРКЕВИЦЬКИЙ ЦУКРОВИЙ ЗАВОД” – 232 вакансії, ТОВ “ВОЛОЧИСЬК-АГРО” – 202 вакансії, ТОВ “СЕРЕДИНЕЦЬКЕ» – 201 вакансія, ТОВ «Карат» – 178 вакансій, ВП ВМЗ ПАТ “МОТОР СІЧ” – 171 вакансія, ТОВ “МЕГАТЕКС ІНДАСТРІАЛ” – 107 вакансій.

За сприяння обласної служби зайнятості отримали роботу майже 15,3 тис. безробітних. На нові робочі місця працевлаштовано 395 безробітних з компенсацією єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування 253 роботодавцям, в тому числі 125 суб’єктам малого підприємництва.

До громадських та інших робіт тимчасового характеру в цілому по області за січень – серпень 2017 року було залучено 4082 особи. Безробітні займалась благоустроєм підприємств, населених пунктів та впорядкованням придорожніх смуг.

Разом із тим, роботодавець є активним учасником різноманітних заходів служби зайнятості, зокрема, засідань круглих столів, ярмарок та міні-ярмарок вакансій, презентацій професій, ярмарок професій, презентацій роботодавців, семінарів тощо.

До відома: актуальними на початок вересня 2017 року залишалось більше 2 тисяч вакансій. Серед них вакансії продавців, швачок, підсобних робітників, водіїв, бухгалтерів.

Інформацію підготував відділ організації надання послуг роботодавцям ОЦЗ