21.09.2017 — 12:28

570 населених пунктів Хмельниччини об’єднанні у територіальні громади

В області активно реалізуються заходи з децентралізації державної влади та реформування місцевого самоврядування.

Станом на 19 вересня 2017 року на території області утворено 26 об’єднаних територіальних громад загальною площею 8649 кв. км. (42% площі області), до яких увійшли 249 базових рад, 570 населених пунктів з населенням 342170 осіб, що становить 26,4% від населення області.

У поточному році утворено 11 об’єднаних територіальних громад. У шести з них Центральною виборчою комісією призначено вибори на 29 жовтня 2017 року. Зокрема, у Солобковецькій сільській раді Ярмолинецького району, Олешинській сільській раді Хмельницького району, Красилівській міській раді, Антонінській селищній раді Красилівського району, Городоцькій міській раді та Слобідсько-Кульчиївецькій сільській раді Кам’янець-Подільського району.

Документи до Центральної виборчої комісії про призначення виборів у грудні поточного року облдержадміністрацією подано ще на п’ять об’єднаних територіальних громад: Баламутівську сільську Ярмолинецького району, Вовковинецьку селищну Деражнянського району, Жванецьку сільську та Староушицьку селищну Кам’янець-Подільського району, Смотрицьку селищну Дунаєвецького району.

Станом на 19 вересня 2017 року не утворено жодної об’єднаної громади на території Білогірського, Віньковецького, Ізяславського, Старокостянтинівського та Теофіпольського районів.

27 вересня 2017 на черговій сесії обласної ради буде розглядатись питання щодо внесення змін до проекту перспективного плану формування громад області.

 

За інформацією управління регіонального розвитку та будівництва Хмельницької обласної державної адміністрації