22.09.2017 — 09:04

Представники обласних управлінь водних ресурсів обговорили актуальні питання в галузі водного господарства

21 вересня перший заступник голови адміністрації Володимир Кальніченко взяв участь у семінарі на тему: “Планування, облік та аналіз використання бюджетних коштів і державного майна, та шляхи їх вдосконалення в умовах реформування водогосподарського комплексу”.

Участь у семінарі також взяли начальник відділу фінансів Держводагентства України Олександр Андрєєв, начальник Хмельницького обласного управління водних ресурсів Юрій Димінський, начальник управління економіки, фінансів та інвестицій Держводагентства Олена Комаха, головні бухгалтери та керівники економічних служб обласних та басейнових управлінь водних ресурсів, управлінь каналів, технічних шкіл України та інші запрошенні.

Першочергово до присутніх звернувся перший заступник голови адміністрації Володимир Кальніченко.

Володимир Ілліч від імені обласної державної адміністрації привітав учасників семінару  та висловив сподівання, що сьогоднішній семінар пройде плідно та з користю як з виробничої точки зору, так і з пізнання Хмельниччини.

Продовжуючи посадовець розповів про здобутки області зазначивши, що Хмельниччина є аграрною областю з розвиненою промисловістю, відтак, провідною галуззю області залишається с/г – 104% темпи росту валової продукції у порівнянні до відповідного періоду минулого року.

Похвалився Володимир Кальніченко і гарним цьогорічним урожаєм ранніх зернових культур – середня урожайність 57 ц. з га, що є найвищим показником в державі.

Що стосується економічних показників відмічено, що область має непоганий інвестиційний клімат. Так, на сьогодні в інвестиційній діяльності область працює з 98 країнами світу та має позитивне сальдо зовнішньоекономічної діяльності.

Також серед інших здобутків, перший заступник відмітив роботу в питаннях децентралізації влади, гарні показники в галузі тваринництва, туристичну привабливість краю та інше.

Разом з тим, за словами посадовця, існує ряд проблем, зокрема, і в питаннях водного господарства.

“Саме через недостатнє фінансування системи водгоспу виникають певні проблеми. На 2017 рік в бюджеті заплановано 17 млн.грн, які в основному підуть на утримання, водночас на ведення господарської діяльності бракує коштів. Відтак, аби покращити вирішення цих питань  обласне управління активно працює користувачами меліоративних земель та впроваджуються різні проекти”, – зазначає Володимир Кальніченко.

На завершення посадовець побажав усім присутнім плідної праці, гарного настрою та вражень від перебування на Хмельниччині.

Далі начальник обласного управління водних ресурсів Юрій Димінський ознайомив присутніх з інформацією про діяльність обласного управління. Зокрема, про основні завдання управління, за якими напрямками використовуються кошти державного бюджету та окреслив напрями роботи  Хмельницького облводресурсів на перспективу.

В продовження семінару, учасники заслухали доповіді фахівців обліково-економічних служб щодо вдосконалення форм оплати праці в умовах проведення соціальних реформ, обліку використання цільових коштів в умовах реформування облікової системи суб’єктів державного сектору, нововведень у нормативно-правовій базі з бухгалтерського обліку, професійної підготовки фахівців з обліку та аудиту та багато інших питань.

Крім цього, 22 вересня учасники семінару ознайомляться з роботою фінансово-економічної служби Кам’янець-Подільського МУВГ.