25.09.2017 — 16:22

Подільських лікарів відзначили на XVIII Національному конгресі кардіологів

 

20-22 вересня у Києві пройшов XVIII Національний конгрес кардіологів.Організували форум Національна академія наук України, Національна академія медичних наук, Міністерство охорони здоров’я, Асоціація кардіологів України, ДУ «ННЦ «Інститут кардіології імені академіка М.Д.Стражеска» НАМН України».

Загалом, у ході 3-денного Конгресу особливу увагу приділили формуванню персоніфікованого підходу до лікування пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями на основі доказової медицини, практичного досвіду профілактичної кардіології, спадкоємності в роботі кардіологів та кардіохірургів і питанням реформування в галузі кардіології.

Участь у цьому з’їзді кардіологів взяли 35 лікарів з Хмельниччини. За особливі заслуги в розвитку кардіологічної допомогимедаллю «Інституту кардіології ім. М. Стражеска»відзначилиголовного позаштатного кардіолога Департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА Віктора Васильківського.

Під час Конгресу презентували Державну програму профілактики, лікування та реабілітації серцево-судинних захворювань на 2017-2021 роки. Також відбувся І Українсько-польський форум, спільна наукова сесія Європейського товариства кардіологів та Асоціації кардіологів України. Учасники форуму ознайомилися з останніми досягненнями науки. Тематичні лекції читали провідні вчені-кардіологи зі США, Німеччини, Франції, Нідерландів, Польщі, Іспанії, Литви, Словаччини та Вірменії.

У секції «В допомогу практикуючому лікарю»делегати розглянули складні клінічні випадки та взяли участь в інтерактивному голосуванні. Крім того, для лікарів загальної практики/сімейної медицини вперше прочитали курс лекцій «Кардіологія для сімейних лікарів» і продовжили курс «Практична аритмологія». Уже традиційно провели конкурс наукових робіт молодих вчених та обговорили стендові доповіді.

Завершився Конгрес нарадою з організаційно-методичних проблем кардіології та Генеральною асамблеєю Асоціації кардіологів України.

Організатори впевнені, що Конгрес дав можливість учасникам конструктивно проаналізувати наукові теми, посприяв професійному зростанню, зробив спілкування інформативним та корисним.

Інна Левінська,

Хмельницький обласний Центр здоров’я