10.03.2016 — 11:30

Літературно-мистецьке свято “Іду з дитинства до Тараса”

SAM_2481 У день народження Великого Кобзаря читальна зала перетворилася у справжню українську світлицю. Адже тут звучали щирі українські пісні на слова Т.Шевченка у виконанні Тетяни Рогози – бандуристки музичного училища імені В.Заремби та Мопан Анни – учениці музичної школи №1. Читачі бібліотеки поринули у творчість Великого Генія. Затамувавши подих, діти переглянули інсценівку “Народження Тараса”. Учні висловлювали свої думки, щодо того, ким є Тарас Шевченко для кожного з них?  А ті, хто побував у Черкасах,  ділилися своїми враженнями від побаченого  у музеї однієї книги “Кобзар”.

Почесні гості свята – лауреати обласної премії імені Т.Шевченка, подільські поети, просвітяни  Н.М.Шмурікова та В.Ц.Міхалевський повідали про вплив шевченкового слова на їхню творчість. Митці читали власну поезію, присвячену Шевченку. SAM_2491Ніна Миколаївна ознайомила дітей зі  своєю книгою  “Два Тараси” і закликала їх любити та шанувати рідну Україну так, як Тарас Шевченко. На святі у виконанні  читачів прозвучали багато віршів Пророка.

Ознайомитися з різними виданнями  “Кобзаря” діти змогли, переглянувши книги, представлені на виставці “Мудра, світла книга, то “Кобзар” Тараса”. Зацікавив присутніх і справжній скарб бібліотеки – “Кобзар” 1918 року, подарований відомим подільським письменником М.Магерою.