16.09.2017 — 11:40

Близько 90 подільських експортерів використовують сертифікати форми EUR.1

Цього року Хмельницькою митницею ДФС підприємствам-експортерам області оформлено 1835 сертифікатів з перевезення товарів EUR.1, які відповідають умовам торгівлі з країнами Європейського Союзу. У порівнянні з відповідним періодом 2016 року кількість виданих євросертифікатів збільшилась на 567 одиниць.

На сьогодні в області майже 90 суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності використовують сертифікати форми EUR.1, які забезпечують надання сертифікаційних умов товарам українського походження, які експортуються до країн – членів ЄС, преференційних ставок ввізного мита.

Водночас кількість європейських країн, які активно купляють продукцію, вироблену на Хмельниччині, на сьогодні перевищує півтора десятка партнерів. Що стосується товарів, подільські виробники відправляють на експорт, то це передусім мед, крупи, збіжжя, санітарно-технічні та електротехнічні вироби та продукція лісового господарства.

Як зазначають провідні фахівці Хмельницької митниці ДФС, у нинішніх умовах митницею впроваджуються новітні алгоритми роботи, передусім автоматизована система контролю «Єдине вікно», що позитивно позначається на налагодженні бізнес-спільнотою краю зовнішньоторгівельних зв‘язків із європейськими партнерами. А це в першу чергу надходження валюти та іноземних інвестицій на терени Хмельниччини.

За інформацією Хмельницької митницї ДФС