02.10.2017 — 15:34

Хмельниччина підготовлена до опалювального сезону на 100%

Сьогодні під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка відбулася всеукраїнська селекторна нарада з питань стану підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2017/18 року.

Від Хмельниччини участь у селекторній нараді взяли т.в.о. заступника голови адміністрації Олег Гуменний, керівники окремих структурних підрозділів облдержадміністрації, керівники теплопостачальних підприємств області, ПАТ “Обленерго” та інші запрошені.

Розпочинаючи селектор, Геннадій Григорович зауважив, що голови адміністрацій особисто відповідають за контроль і моніторинг технічної готовності всіх об’єктів до опалювального сезону. В свою чергу – муніципалітети, маючи всі можливості – фінансові і технічні, відповідальні за вчасне підключення соціальних і житлових об’єктів до тепла.

Він наголосив, що  голови ОДА і місцеве самоврядування повинні постійно контролювати ситуацію з температурним режимом і у разі погіршення вчасно підключити соціальні і житлові об’єкти до тепла.

«Соціальні об’єкти – школи, дитсадки, лікарні – мають бути підключені до тепла у разі пониження температури у приміщеннях до 16 градусів, житловий фонд – при температурі нижче 8 градусів протягом трьох діб», – зазначив Геннадій Зубко.

 

Віце-прем’єр-міністр також зазначив, що з прийняттям закону «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», на перший план виходить важливість питання обліку тепла. «Люди мають платити справедливу ціну за реальний обсяг спожитого енергоресурсу. «Середній показник встановлення лічильників тепла сьогодні по країні – 75,2%. Тому, до кінця року ми маємо підсилити роботу з встановлення прибудинкових лічильників тепла, що дало б можливість споживати енергію, обліковуючи її та управляючи», – наголосив Геннадій Зубко.

Щодо ситуації у Хмельницькій області про стан підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2017/18 року проінформував Олег Гуменний.

Так, область підготовлена до опалювального сезону на 100 %, у тому числі: підприємства теплокомуненерго – 100 %: (видано актів готовності на котельні – 658 (100 %), підприємства водопровідно-каналізаційного господарства – 100 %, житловий фонд – 99,9 %: (видано паспортів готовності на житлові будинки – 4789 (99,9 %; заповнення систем опалення будинків теплоносієм – 99,8 %, соціальна сфера – 100 % (школи – 100 %, дитячі садочки – 100 %, лікарні – 100 %).

Проведено капітальний ремонт 731,5 (90,0%) тис.м2 міських вулиць та доріг. Відтак, заготовлено посипочного матеріалу та реагентів: підприємствами житлово-комунального господарства – 31,6 (86,1%) тис. тонн; службою автомобільних доріг у Хмельницькій області – 28,1 (63,7%) тис. тонн.

Забезпечено засобами обліку теплової енергії: багатоквартирні житлові будинки на 91,7 %; бюджетні заклади на 89,7 %.

За період січень-серпень 2017 року на 12 котельнях підприємств теплокомуненерго модернізовано, переоснащено та замінено 13 котлів. Також на альтернативні види палива переведено 8 котлів, які будуть працювати на дровах та пелетах. Орієнтовний обсяг скорочення споживання природного газу після впровадження даних заходів становитиме 2,2 млн.м³ на рік, заміщення – 0,9 млн.м³ на рік.